Daha fazla uyuyunABONE OL

Daha fazla uyuyun

Uykunun, kilo vermenin en çabuk yolu olması imkansız görünüyor; ama uyku eksikliğinde vücut daha eksik tokluk hormonu üretirken açlığı özendirme eden bir hormon olan grelini daha fazla üretir. Bezginlik edinmek aç olmaya denktir, bu yüzden kilo vermek için uykunuzu aldığınızdan muhakkak olun.

Düşük sıcaklıkta uyuyun

Düşük sıcaklıkta uyuyun

Sıcak bir odada uyuklamak, yağları metabolize etme yeteneğinizi azaltır. Düşük sıcaklıkta uyuyarak yağları metabolize etme yeteneğinizi artırmanın yanı sıra vücudunuzdaki kalori yakan yağ miktarını %42 oranında artırırsınız. bununla birlikte düşük sıcaklıkta uyuklamak insülin duyarlılığını daha iyi hale getirerek diyabet riskini azaltır. Bu faydaları artırmak için çıplak uyuyun!

Perdeleri kapatın

Perdeleri kapatın

Güneş battıktan sonra vücudumuz doğal olarak melatonin üretir, fakat keza iç mekan ışıkları hem de loş sokak lambaları vücudumuzda üretilen melatoninin başlangıcını yavaşlatabilir. Bu yüzden sokak lambası pencerenizden içeri giriyorsa perdenizi kapatsanız iyi olur.

Geceleri aralıklı oruç diyetini uygulayın

Geceleri gidip gelen oruç diyetini uygulayın

Bu kısıtlı gıda programı vücudunuzu dinç miktar ve hücre onarımına izin verir. Ama gün baştan başa yemek yemeye alışılmış olanlar için fazla olabilir. Bu yüzden başlangıç olarak geceleri yaklaşık 12 saat süren bir oruç penceresi oluşturabilirsiniz. Örneğin 7 saat uyuyorsanız yatmadan 4 saat önce yemeyi içmeyi bırakıp uyandıktan 1 saat daha sonra kahvaltı edebilirsiniz.

Elektronik cihazları kapatın

Elektronik cihazları kapatın

Telefon ve bilgisayar ekranları mavi ışık yayar, bu da sistemimizi en ince ayrıntısına kadar kurnaz tutar ve gündüz olduğu işaretini verir. Bu da açlık ve insülin direncini arttırır. Yapmanız gereken telefonunuzu gece moduna almak ve bilgisayarınızı ayrıntılarıyla kapatmak ya da diğer bir odaya taşımak.

Akşam hafif öğünler yiyin

Akşam hafif öğünler yiyin

Büyük öğünler yediğinizde, gece baştan başa vücudunuz akıcı bir şekilde deşarj edinmek yerine yemekleri sindirmeye çalışacaktır. Bu yüzden akşamları daha kolay sindirilebilir yemekler tercih etmeli, özellikle karbonhidratlardan kaçınmalısınız. Büyük öğünleri öğlene saklayın.

Süzme peynir yiyin

Süzme peynir yiyin

Yukarıda yatmadan birkaç saat önce yemeyi bırakmanızı söyledik oysa süzme peynir gerçekte diğer tüm atıştırmalıklara aleyhinde bir atıştırmalık. Süzme peynir tüketmek aslında kilo vermenize asistan olabilir çünkü daha az aç uyanmanızı sağlar. Süzme peynirdeki kazein, protein açısından yüksek olmasını sağlar; içeriğindeki amino asit triptofan daha hızlı uykuya dalmanıza ve uyku kalitesini iyileştirmenize muavin olabilir.

Direnç egzersizi yapın

Dayanıklılık egzersizi yapın

Egzersizler gece uyumanıza ve yalnızca kardiyo rutinden daha fazla kilo vermenize yardımcı olur. Direnç egzersizi metabolizmanızı hızlandırır ve yağ yakımının birkaç saat daha sonra gerçekleşmesini sağlar. Basit bir tartma kaldırma rutini tatmin edici olacaktır, kendinizi fazla zorlamanıza gerek yok. Yüksek proteinli bir atıştırmalıkla takip edin. Enerjinizi fazla yükseltiyorsa yatmadan birkaç saat önce yapın.

Sıcak duş alın

Sıcak duş alın

Sıcak duş ağrılı kasları ve gerginliği giderir. Ayrıca harika derecede yatıştırıcı olan oksitosin (aşk hormonu) üretimini de arttırır. Duştan gelen ısı cisim ısınızı artırır, ama havluyu çıkardıktan daha sonra düşer ve tüm sistemi rahatlatır.

Alkolü bırakın

Alkolü bırakın

Alkol, vücudunuzun kıymetli REM uykusuna geçmek yerine alkolü metabolize etmesine niçin olur. Alkol şekerleri gece baştan başa karaciğerlerinizi alkolü detoksifiye etmek için çalıştırır ve vücudun yağı ketonlara dönüştürmesini engeller. Bu da gece yağ aydınlatma sürecini değil eder.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/uyurken-yag-yakmanin-10-yolu-6407462