ABONE OL

Karantina günleri olarak ifade ettiğimiz, evde bol miktarda süre geçirdiğimiz bugünlerde maddi hareketliliğin azalması; kimi süre can sıkıntısının insanı sürekli bir şeyler yemeye veya içmeye itmesi sağlığımız açısından bir risk faktörü oluşturuyor. Bunun önüne geçmek ise fiilen hiç de güç olmayan dinç beslenme kurallarıyla muhtemel.

Kişisel su ihtiyacınızı belirleyin

Bireysel su ihtiyacınızı belirleyin

İlk olarak dengelenmiş bir gıda şart. Özellikle kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği gibi belli başlı öğünlerde et, süt, tahıl, meyve-sebze olan 4 temel beslenme grubuna yer vermeliyiz.

Su tüketimi de fazla önemli. Kilo X 35 ml formülü ile (50 kilo olan birisi için 50x35=1750 ml) cümbür cemaat kişisel su ihtiyacını belirleyip her gün asgari ihtiyacı olan suyu tüketmeli.

Zerdeçal tüketimini abartmayın

Zerdeçal tüketimini abartmayın

Bilhassa zerdeçal, taze sebze-meyve, mantar, karnabahar, yeşil akarsu, keten tohumu, yaban mersini, Hindistan cevizi, sarımsak, yoğurt gibi bağışıklık kuvvetlendirme üstüne olumlu katkısı olan besinleri mutlaka her gün tüketmeliyiz.

Oysa bu öneriler sağlıklı bireyler için verilmekte olup, özel gıda gerektiren hastalığı olan kişilerin mutlaka bir uzmana danıştıktan sonra tüketmesi gerekmektedir. Bu besinlere karşı bir hassasiyeti/alerjisi olan şahısların tüketmemesi gerekiyor.

bununla beraber önerilen miktarlar haricinde tüketim de kişinin yaşamını olumsuz etkileyebilir. Örneğin; günde en fazla 1 yemek kaşığı önerilen zerdeçalı bizler daha yardımsever olsun diye 3-4 yemek kaşığı tüketmeye kalkarsak sağlığımız için güvenli olmayan ışık halkası gelecektir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr