ABONE OL

Korona virüs salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçtiğimiz yıllarda hayatımıza giren vegan besin, emin aralıklarla beslenme, ketojenik diyet, sezgisel gıda ile glütensiz gıda gibi trendler yerini daha banal, dengelenmiş ve doğal beslenmeye bıraktı.

Pandemi sürecinde doğal beslenmeye yönelen vatandaşlar için ekip yaratıcı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uzmanı Nur Alparslan, besin ve beslenme uzmanı ile birlikte vatandaşlara evden asistan oluyor.

Pandemi süreci içerisinde kafe ve restoran gibi yerlerin kapanması yada oturmanın yasaklanmış olması ile birlikte bu durumu değerlendiren genç uzman Nur Alparslan, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Sabah kahvaltısını ve öğle yemeğini dıştan yiyen kamu, kurum çalışanları ile vakti olmayan çalışanlara özel kahvaltı olarak tüketilebilecekleri doygunluk oluşturan içeceklerden bahsetti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uzmanı Nur Alparslan, “Eniştemin 40 yaşlardan sonradan meydana çıkan kolesterol hastalığı, yürek krizi riski ve insülin direncinin pozitif olmasıyla beraber daha pozitif sağlıklı geçinmeyle alakalı çalışmalar yapmaya başladık.

Çevremizdeki vatandaşlardan olumlu fikirler görünce bizce kendimizce bunların hazırlıklarına yaptık. 35 ve 40 yaşlarda meydana gelen kilo kaybından ve kilo fazlalığından oluşan hastalık türü bunlar.

Bizde gıda uzmanımız, diyetisyenimiz ve gastronomi mezunu olarak ekip oluşturduk. Bu şekilde insanlara daha faydalı ve daha akıllı ürünler sunuyoruz” dedi.

“Amacımız diyet yapmak veya kilo vermek değil”

“Amacımız perhiz yapmak veya kilo tahsis etmek değil”

Uzman Alparslan, “Smoothie içeceklerimiz var ve bunu sabahtan kahvaltılarında, öğlen içeceklerinde aperatif olarak kullanıyoruz. aynı zamanda çikolata tüketmek isteyen ama kalorisi fazla olduğu için yiyemeyen çoğu vatandaşımız var.

Onlar için çiğ kakaodan kendimizin oluşturduğu doğal ve katkı maddesi maddesiz çikolatalar üretiyoruz. Bunlarla alakalı lezzet toplarımız ve irmikli pudingler var. Daha az kalorili, sağlıklı, katkısız, arıtılmış şekersiz,

glütensiz, krakerlerimiz ve kurabiyelerimiz var. Besinlerimizi koyarken daha çok şeker oranını düşürmeye çalışıyoruz. Çünkü şeker insülin değerini arttırdığından dolayı. Bizim amacımız bunu en düşüğe alıp kolesterolü değişmez tutup bunun içerisine katkı kullanmamak.

Doğal damak zevkine göre insanların yiyebileceği şekilde ayarlıyoruz. Amacımız perhiz yapmak veya kilo tahsis etmek yok. Dinç yaşam ve sağlıklı gıda” diye konuştu.

“Zinde tutan ve bağışıklığı güçlendirecek bir içecek”

“Dinç tutan ve bağışıklığı güçlendirecek bir meşrubat”

Smoothie içeceği hazırlayarak kuvvetli kalmanın nasıl olduğundan bahseden Bilirkişi Alparslan, “Limon, armut, elma, roka ve içerisinde bin bir çeşitlilik sebze, meyveyle oluşturduğumuz ve bunun çeşitliği insanların damak zevkine göre değiştiği lakin içtikten sonradan keza keyif veren, güçlü tutan ve bağışıklığı güçlendirecek bir meşrubat.

Sosyal medyada birincil böyle bir girişime başladık. Evde yaptığımız ürünleri satış ve insanlara duyurmak amaçlı. Fazla pozitif bilen insan olmadığı halde fazlasıyla talep gören bir icraat haline geldi. İnsanlara dinç beslenme altında kalorisi düşük fakat tat alma zevkine tarafından ürünleri düzenlemek bizi de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.milliyet.com.tr