Veziküller, maddeleri taşımaya muavin olan hücreli keseleri olarak bilinmektedir. Iyice kapalı keselerden oluşan bu hücreler, beden için epeyce ufak maddeleri içermektedir. İçerisinde istikrarsız bulunarak boyutu 2,5 cm civarındadır. Rengi transparan ya da beyaz renktedir. Bir Takım kişilerde sarı ve kan ile dolgun bir renkte de görülebilir.

 Vezikül Nedir?

 Vücut içerisinde bulunan içi değişken ile batmış, çapı 2,5 cm olan hücresel keselerine vezikül adı verilmektedir. Hücrelerin ve maddelerin taşınmasını karoser içerisinde korunmasını sağlama ile görevlidir. Dış tarafı beyaz veya saydamdır. Ceset için zorunlu olan vitamin ve proteinler bu veziküller baştan sona enzim görevini görmektedir. Hücrelerin başta hücreler ile iç içe geçmesini önlemesine muavin olur. Dış tarafı bazı kişilerde sarı bir takım kişilerde ise kan renginde olabilmektedir.

 Veziküllerin Vücuttaki Görevleri Nedir ve Ne İşe Yarar?

 Veziküller, vücuda giren dinç hücreleri koruma ve cisim için yararlanma amacı ile kese oluşturmaktadır. Oluşturulan bu keselerin içerisinde ayrı madde ve hücreler bulunmaktadır. Vücudun ihtiyaç duyduğu bütün protein ve vitaminler bu veziküller aracılıyla ceset için kullanılmaktadır.

 Vücuda giren karbonhidrat ve proteinler bu keseler içerisinde enzimlenerek vücut için sağlıklı bir şekilde sentezlenmektedir. Veziküller hücrelerin korunması için oldukça önemlidir. Özellikle dıştan gelen hastalıklara karşısında vücudu koruma görevini veziküller üstlenmektedir.

 Veziküller cisim için sadece faydalı hücre akışını sağlamaktadır. Vücut içi organların dürüst fonksiyonları yerine getirmesi ve vücudun olması gerektiği gibi çalışması veziküller kadar gerçekleşir. 2,5 cm genişliğinde olan bu veziküller, minik pek çok hücre ve maddeyi içerisinde barındırmaktadır. Yeri geldiği süre bu hücreler kan ile birleşerek vücut için akışı gerçekleşir. Şahısların karşılaştıkları bir takım kronik rahatsızlıkların sebebi veziküller olabilir. bu nedenle kişiler kronik rahatsızlıklarda mutlaka bilirkişi kişilere görünmelidir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/vezikul-nedir-vezikullerin-vucuttaki-gorevleri-nedir-ne-ise-yarar-6469008