ABONE OL

Nemi hapsetmeye yardımcı olmak ve sabun veya temizleyicilerle bozulmuş olabilecek cilt bariyerini eski haline getirmek için duştan sonradan uygulanan ceset losyonları oldukça etkilidir. Böylece deri zarar görmez ve nemini korur.

Duştan çıktıktan sonra 3 ila 5 dakika içerisinde vücut losyonu kullanmak en iyi vakit olarak kabul edilir. Bu sayede cildiniz yüksek miktarda nemi kendine hapseder.

Basit görünse de beden losyonunuzu uygularken farkında olmadan yaptığınız bir takım hatalar vardır. İşte dermatologlara tarafından ceset losyonu uygularken kaçınmanız gereken o hatalar...

Cimri olmayı bırakın

Cimri olmayı bırakın!

Muhakkak, şişenin tamamını vücudunuza boşaltmanıza lüzum değil. Ama ne kadar uyguladığınız konusunda eli bol olun. Az uyguladığınız losyondan istediğiniz verimi alamazsınız.

Her yere uygulayın

Her yere uygulayın

Vücudunuzun her santimini nemlendirdiğinizden belli olun. Unutmayın ancak cildinizin tekrar neme ihtiyacı var.

Doğru losyonları kullanın

Dürüst losyonları kullanın

genellikle, cildinizi bir süre ıslak tutacak besinleri, vitaminleri ve bileşenleri taşıyan bir ürün seçmelisiniz. Fakat cildiniz çok kuru bir yapıya sahipse daha yoğun içerikleri seçim edebilirsiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/vucut-losyonu-kullanirken-yapilan-3-yaygin-hata-6470084