Vücutta kaşıntı, kızarıklık ve kabarcıkların meydana gelmesi sonucunda ihmalkar davranmamalı ve uzman bir doktor kontrolünde yerinde çare yöntemi planlanmalıdır. Deri kaynaklı hastalıkların tedavisi için dermatoloğa gitmeniz gerekir.

 Kaşıntı ve Kabarmalar Nasıl Geçer?

 Enfeksiyona tabi olarak meydana gelen kaşıntı ve kabarıklıklar için doktor kontrolünde evde uygulanabilecek fazla sayıda doğal çare yöntemi vardır. Lakin tedaviye geçilmeden önce semptomların başlıca kaynağının dürüst bir şekilde belirlenmesi gerekir.

 Bilinçsiz bir şekilde yapılan tedaviler, öyle çok soruna niçin olabilir. Kaşıntıların giderilebilmesi için kullanılan en geleneksel yöntemlerden biri olan bölgeye buz kompleksi uygulaması yapılabilir. aynı zamanda Aloe vera kaşıntı ve kabarıklara yeteri karşısında kullanılan en doğal çare yöntemlerinden birisidir. Avokadonun kabuğunun kaynatılıp kaşınan bölgeye sürülmesi de vücuttaki kaşıntı ve kabarıklıkların azalmasına yardımcı olur.

 Ciltteki Kabarıklık ve Kızarıklıkları Önlemek için Ne Yapılması Gerekir?

 Ciltte oluşan kızarıklık ve kabarıklıkların, insanların psikolojik olarak rahatsız olmasına neden oluyor. İnsanların jurnal işlerini yapmasında zorluk çıkarır. Ciltteki kızarıklık ve kabarıklığın azalmasını önlemek için ilk kez kızarıklık ve kabarmaya neden olan alerjik reaksiyonların belli başlı sebebi tespit edilmelidir.

 sonra da egzama, mantar enfeksiyonu, karaciğer hastalığı gibi o kadar fazla nedenden nedeniyle ciltte kızarıklık ve kabarıklık meydana gelebilir. Cildin nemli kalması ciltte kızarıklık ve kabarıklığa niçin olabilir. Cilt hastalığından nedeniyle kaşıntının giderek artması sorunu ile karşılaşan kişilerin doktora başvurması gerekir.

 Kaşıntı Nasıl Geçer?

 Kaşıntının tedavi edilebilmesi için öncelikle kaşıntının sebebinin belirlenmesi ve aşağıda yatan sorunun çare edilmesi gerekir. Bir ilaç reaksiyonundan şüpheleniyorsanız öbür bir ilaca vermek, kaşıntının azalmasını sağlayabilir. aynı zamanda pek fazla hap kaşıntının yanında döküntüye de neden olur. Kaşıntıyı önlemenin en kolay yolu cilde iyi bakmaktır.

 Cildinizi nemlendirirken kuruluğu önleyen losyonları ve kremleri seçim etmelisiniz. bununla beraber cildinizi tahriş etmeyecek yumuşak banyo sabunu kullanmanız gerekir. Ilık su ile duş olmak, cildinizin rahatlamasına ve yumuşamasına tezgâhtar olur. Cilt kaşıntısına neden olabilecek sentetik yapılı giysilerden uzaktan durarak kayda değer ölçüde kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Kaşıntıyı eksilmek için kaşınan bölgeye buz uygulaması yapmaya özen göstermeniz gerekir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/vucutta-kasinti-ve-kabarciklar-neden-olur-kasinti-ve-kabarmalar-nasil-gecer-6434591