Tabi ağrısı, en kısa tanımıyla gövdenin ast tarafında görülen ağrıya verilen isimdir. Bu sızı türü, en çok böbrek hastalarında baş gösterir. Çoğu süre şiddetini arttırdığı bilinir.

 Alt Ağrısı (Böğür Ağrısı) Nedir?

 Yan ağrısı, sırt, üst karında hastalık oluşması veya sızı oluşması ile ifade edilir. Sancı sabit ya da şiddetli seviyedeyse böbrek veya idrar yolu enfeksiyonları, böbrek kanseri, böbrek kistlerinin patlaması gibi önemli rahatsızlıklardan meydana gelir. Herhangi bir rahatsızlık veya böbrek hastalığı olmadan da kişide böğür ağrısı meydana gelebilir. Bu durum öyle çok nedene ast olabilir. Hafif olabileceği gibi ara sıra şiddetlendiği de görülür. Genel Olarak kısa olduğu görülür. hemen hemen herkeste görüldüğü bilinen bir hastalık türüdür.

 Sol ve Sağ Ast Boşlukta Olan Ağrıların Nedeni Nelerdir?

 Bağlı ağrısının o kadar çok nedene emrindeki olduğu bilinir. Bu nedenler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Böbrek travmasıBöbrek taşlarıBöbrek iltihabıBöbrek apsesiBöbrek kanseriBöbrek dokusunun ölmesiApandisitBağırsakların tıkanıklığı ya da tıkanmasıGaz birikimiKolorektal veya pankreas kanserleriDivertikülitGıda zehirlenmeleri ve viral gastroenteritSafra taşı, safra kolik veya kolestitit gibi safrada var olan hastalıklarKaraciğer bozukluğu, karaciğer apsesiPankreatitİnflamatuvar bağırsak hastalıklarıİrritabl bağırsak sendromu olmasıDalak patlamasıAstımBronşitZatürrePlöreziPnömotoraks veya hemotoraksAkciğerde kan pıhtısıAkciğerleri etkisi altına alan enfeksiyonlarAkciğerlerde sıvı birikimiYumurtlamaFallop tüplerinin iltihaplanmasıDış gebelik durumuYumurtada kistler olmasıKalp yetmezliğiKalpte bulunan iç zarın iltihabı olarak sıralanabilir.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/yan-agrisi-bogur-agrisi-nedir-sol-ve-sag-yan-boslukta-agri-neden-olur-6434069