1-Sırt ağrısını çözer ABONE OL

1-Sırt ağrısını çözer

Yastıklar, doğal olmayan bir uyku pozisyonuna neden olabilirler. Yastığın kendisi sırtınızın ağrımasına yol açmasa da yaşadığınız o kadar çok problemi kötüleştirebilir.

Oysa yastıksız uyuduğunuzda omurganız gizli eder ve vücudunuz en dar pozisyonu sağlar.

2-Boyun ağrısıyla başa çıkmanıza yardımcı olur

2-Boyun ağrısıyla başa çıkmanıza asistan olur

Boynunuzu herhangi bir şekilde uzun süre bükmek hastalık yaratır. Fazla sert ya da fazla yumuşak yastıkların boyun ağrısına niçin olabileceğini unutmayın.

3-Baş ağrısına savaş açar

3-Baş ağrısına savaş açar

Baş ağrısı ile uyanıyor veya kendinizi sersem gibi hissediyorsanız bunun suçlusu yastığınız olabilir.

Artı yüksek olan yastıklar baş ve boynunuzun öne doğru eğilmesine neden olarak boyun kaslarınızı tamamen gerginleştirir. Bu da sabah yataktan baş ağrısı ile kalkmanıza yol açar.

4-Stresi azaltır

4-Stresi azaltır

Yastığınızın yarattığı rahatsızlıktan dolayı gece uykunuzdan olabilirsiniz. Uyku bozukluğu da vücudunuzda uyku sırasında meydana gelen önemli süreçleri yaşamanızı engeller.

Kendinizi aralıksız uykusuz hissetmek bir müddet sonradan ruh halinizi ve düşünme becerilerinizi etkileyeceğinden vücudunuz daha artı stres hormonu salgılamaya başlar.

5-Sivilcelenmeyi önler

5-Sivilcelenmeyi önler

Yastığınızdan kurtulduğunuz için cildiniz size teşekkür edecek. Niçin mi? Yüzünüz genelde gece baştan başa yastığınıza bağlantı eder.

Her gün değiştirilmeyen yastık kılıflarının üzerinde biriken kir, yağ ve ev tozu da yastıkla bağlantı eden cildinizde sivilcelenmelere ve kırışıklıklara yol açabilir.

6-Saçların yıpranmasını engeller

6-Saçların yıpranmasını engeller

Sabahları kuru ve girift saçlarla uyanıyorsanız dikkat! Gece uykuda sağdan sola dönerken saçlarınız yastık kılıfına sürtünerek kırılabilir.

Yastık kılıfları keza saçın gereklilik duyduğu yağı ve nemi emerek saçları daha hassas ülkü getirebilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr