Kaliteli bir uyku, dinç bir yaşamın olmazsa olmazı. Daha sağlıklı bir gövde ve daha canlı bir fikir için sağlıklı bir gece uykusu, dinç bir gece uykusu için de natürel fakat konforlu bir yatak gerekiyor. Bu yazıda özetle bahsedeceğimiz yay teknolojileri, yatağın konfor seviyesinde manâlı bir rol oynuyor. Eğer siz de sık sık bonel yay, paket yay gibi terimleri duyuyor ve bunların tamamen ne kavrayış geldiğini, birbirlerinden nasıl ayrıldıklarını merak ediyorsanız, okumaya devam edin!

İşte yatak modellerinde kullanılan temel yay sistemleri ve çeşitli özellikleri…

Bonel Yay Sistemi

DHT olarak da aşina bonel yay sistemi, hala kullanılmakta olan bir teknolojidir. Bu sistemde, yaylar helezoni şekildedir ve uçları düğümlenmiştir. Teller ile birbirine bağlanan yaylar, bu sayede yatağın temelini oluşturur. Yıllar geçse de popülerliğinden öyle pozitif bir şey kaybetmeyen bonel yay sistemi, günümüzde hala çoğunlukla kullanılmakta, özellikle de dayanıklı yapısıyla kullanıcılardan beğeni toplamaktadır.

Paket Yay Sistemi

Paket yay sistemi, bonel yay ile kıyaslandığında daha modern bir teknolojidir. Paket yay sisteminde, yaylar yatağa bez torbaların içinde yerleştirilir. Yaylar birbirlerinden bağımsız hareket edebilir, ve üzerlerine uygulanan basınca kadar tepki verirler. Paket yay uygulaması elastik bir inşa sunar, beden ağırlığını yatağa eşdeğer olarak dağıtır. Paket yaylı yataklar, etkili bir hareket yalıtımı sunduğundan, çiftler bu alıcı yataklarda birbirlerinin hareketlerinden daha eksik etkilenirler.

Hybrid Yataklar

Hibrit yataklar, tam olarak bir yay sistemini betimleme etmemekle birlikte, yay sistemine ilave olarak üst seviye konfor sunması açısından çeşitli uygulamaları da barındıran yataklardır. Örneğin 7 bölgeli paket yay sitemine ek olarak lateks katman uygulamasına yer bahşedilen bir hibrit yatak, bu özelliğiyle kullanıcılara artırılmış destek ve konfor sunar. Bu herif yataklar, gelişmiş yay teknolojilerini yanı sıra arttırılmış konfor düzeyiyle tüketiciye üstün uyku performansı sağlar.

Ayrı yay teknolojisiyle üretilmiş yatakları ve hibrit yatak modellerini, konsept uyku markası Hibboux'nun online mağazasında inceleyebilir, kendinize en uygun seçenekleri zahmetsizce keşfedebilirsiniz:

https://tr.hibboux.com/

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/yataklarda-kullanilan-yay-sistemleri.html