Yekta, genel olarak erkek çocuklarına konulan bir ad olsa da, nadir olarak kız çocuklarına da konulan bir isimdir.

Yekta Ne Çağırmak?

Yekta, sözlük anlamı olarak bir eşi daha olmayan, tek ve benzersiz anlamına kazanç. Farsça kökenli bir sözcük olmakla birlikte, bilhassa son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Yekta ismi ayrıca erkek çocuklarına keza de kız çocuklarına konulabilir. Hem anlamının ayrıca de telaffuzunun epeyce güzel olması sebebiyle, sıklıkla seçim edilen bir isim haline gelmiştir.

Ailelerin genel olarak çocuklarına hoş ve derin anlamlar içeren isimler belirlemek istediği düşünülürse, Yekta bu noktada ailelerin çocukları için tercih edebileceği isimlerden biridir. Eğer siz de bir erkek ya da kız çocuk sahibi olmayı bekliyorsanız, Yekta ayrıca kız çocuğunuz keza de erkek çocuğunuz için tercih edebileceğiniz, hoş ve kulağa güzel gelen bir isim.

Yekta İsmi Kuran'da Geçiyor mu?

Çocuklara koyabilecek o kadar çok ismin aksine, Yekta ismi Kuran'ın herhangi bir bölümünde geçmemektedir. Kuran içerisinde bir sözcük, isim veya sıfat olarak kullanılmaz. gerçi islam anlayışı göz önünde bulundurulduğunda, Yekta isminin çocuklara verilmesi konusunda herhangi bir sakınca yoktur.

Ailelerin çocuklarına İslam ile düzenli isimler tahsis etmek istedikleri düşünülürse, Yekta sahip olduğu anlam nedeniyle bunun için uygundur. Dolayısıyla çocuklarına Yekta ismini belirlemek isteyen aileler, gönül rahatlığı ile bu ismi kullanabilirler. Yekta İslam dini için adamakıllı yerinde bir isimdir.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr