Son dönemlerde rafine şekersiz ürünler en ince ayrıntısına kadar popüler olmaya başladı. Çeşitli markalar bu sağlıklı ürünlere erişimi oldukça basit ışık halkası getirdi. gerçi, evinizde kendi minik atıştırmalık raw toplarınızı hazırlamak istiyor olabilirsiniz.

Biz de boş durmadık ve besleyici özelliğini ayrıntılarıyla artırarak, gün içerisinde size enerji sağlayacak ve açlığınızı bastıracak leziz bir raw tarifi hazırladık. Kısa sürede yemeğe hazır ayla gelebilecek bu sağlık toplarını her gün yemek yemek isteyeceksiniz. İşte, yer fıstıklı ve susamlı raw tarifimiz…

Yer fıstıklı raw tarifi

Malzemeler

- 100 gr hurma ya da hurma püresi

- 3 yemek kaşığı yulaf unu

- 1 tatlı kaşığı chia tohumu

- 1 yemek yemek kaşığı pekmez

- 1 su bardağı yer fıstığı

- 1 yemek kaşığı tahin

- 5 yemek kaşığı su

Üzeri için;

- Susam (kavrulmuş olabilir)

Yapılışı

1. Hurmaları tane olarak kullanıyorsanız bir saat değin sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Hurma püresini ise, kutup kullanabilirsiniz.

2. Mutfak robotunda yer fıstıklarını un haline getirin. Yulaf unu yerine ezmesini kullanacaksınız, fıstıkları çekerken içerisine ekleyebilirsiniz.

3. Ardındaki mutfak robotuna hurmaları ya da hurma püresini, chia tohumunu, pekmezi ve tahini ekleyip çekin. Chianın ve yulafın su çekeceğini hesaba katarak su ilave edin. Bu kısımda suyu kontrollü olarak kademeli olarak ilave edebilirsiniz.

4. Hazırlığınız karışımı 1 saat buzdolabında dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayın. Ardından susuzluk bulayarak dinç atıştırmalık olarak tüketin.

5. Arıtılmış şekersiz afiyet toplarını buzdolabında 1 haftaya dek muhafaza edebilirsiniz.

Gizem Bozdağ

email protected

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/yer-fistikli-saglikli-raw-tarifi.html