Jawline uygulaması son dönemde epey yaygınlaştı. Doğrusu Jawline uygulaması çağrıda bulunmak hatalı olur. Jawline bölgesi belirginleştirilmesi desek daha dürüst. Çünkü Jawline hattını belirginleştirmek için burun, dudak gibi sadece spesifik bir bölgeye tatbik yapmak tatmin edici olmuyor.

Her isteyen yaptırabiliyor mu, nasıl yapılıyor?

Başta bu işleme başlamadan önce kişinin ideal kilosunda olması lüzumlu hatta bu ideal kilonun bir miktar zayıflık yönünde olması lüzumlu. Ağır ve yağ dokusu pozitif yüzlerde bu hat kendini daha da güç belirli ediyor. Birey ideal kilosundaysa ya da ideal kilosuna ulaştığında da yüz hattının iyi tetkik edilmesi lüzumlu. 

Yüzümüzü taşıyan esas destek noktası, elmacık kemiği desteğimizin iyi olması lazım. Elmacık kemiği desteği olmadan başvuru formu gerçekleştirmek kusur olur. İkinci öncelik ise çene ucu. Çene ucu geride olan yüzler için ikinci basamak olarak çene ucunu ideal hattına getiriyoruz. Bunu fiilen halk evlerinde kendileri de deneme edebilir. Bir kalemi yüze değdirecek şekilde burun-dudak-çene ucu hattına koysunlar, emrindeki profilden kalem çenesine 15-20 dereceden pozitif bir açıyla bağlantı ediyorsa çenesi geride demektir ve ilk olarak çene dolgusuna ihtiyaçları vardır. Son olarak da çene köşesi. Eğer kişide yeteri dek çene köşesi desteği de yoksa çene köşesini destekledikten daha sonra zaten birçok hastada Jawline hattı ortaya çıkıyor. Hat ortaya çıktıktan daha sonra kişinin durumuna göre daha da belirginleştirmek icabında için Jawline hattına da takviye verebiliyoruz.  

Daha albenili ve doğal sonuçlar alınıyor

Artık hastalara hangi uygulamayı isterse istesin ‘Sana dudak yapalım, sana gözaltı yapalım’ diyerek tek alan olarak yok, ‘bütünsel yaklaşım’ değimiz tüm yüz olarak değerlendiriyoruz. Önce yüzü bitkin, sarkık, gözü yaşlı gibi negatif ifadelerden kurtarıyoruz, sonradan güzellik katan Jawline belirginleştirilmesi gibi uygulamaları yapıyoruz. Nazolabial oluk dediğimiz burun kenarından aşağıya inen çizgileri derin olan bir insana yalnızca dudak dolgusu yerine getirmek hata olur. Hatta sık kullandığım bir anlatım tarzı var ‘Önce yüzü eksiden nötr ayla getirdikten sonradan, pozitif yani çekici ışık halkası getirmek lüzumlu.’ Gerçekten Jawline belirginleştirilme işleminin bu kadar popüler olmasının sebebi de bu. Yapılan ‘bütünsel yaklaşım’ çerçevesinde total uygulamayla keza kişi halsiz, sarkık gibi olumsuz görünümden kurtulup daha albenili bir yüz hatlarına kavuşuyor hem de daha doğal sonuç alınıyor. 

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr