Azar azar ve sık sık besleninABONE OL

Azar azarlama ve çoğu kez beslenin

Sağlıklı ve dengelenmiş beslenmenin en kayda değer şartının uyumlu aralıklarla, derece derece ve çoğu kez beslemek olduğunu andıran Beslenme Uzmanı Yusuf Öztürk, bu beslenme biçiminin yılbaşı akşamında da sürdürülebileceğini belirtti.

Özellikle akşam fazla gıda tüketileceği hesaplanarak gün içerisinde aç kalmanın, uyumlu beslenmemenin yapılabilecek en büyük hatalardan biri olduğunun altını çizen Dyt. Yusuf Öztürk, “Sabahleyin başlayarak bütün öğünleri mutlaka düzenli ve yeterli elde etmek gerekir ki akşam yemeğine dek metabolizmamız yavaşlamasın, sindirim faaliyetleri devam etsin" dedi.

Bol yağlı ve soslu etlerden uzak durun

Bol yağlı ve soslu etlerden uzakta durun

Dyt. Öztürk, yeni yıl yemeğinde daha eksik yağlı ve sindirimi kolay olan yiyeceklerin seçim edilmesini önerdi.

Bol yağlı ve soslu etlerin sindiriminin zorlama olduğuna uyarı çeken Dyt. Öztürk, “Asıl yemeğimiz et grubu olacaksa daha çok sebzeli, ızgara, haşlama veya fırında hazırlanmış bir et yemeğini seçim etmeliyiz.

Salata ile birlikte ana yemeğinizi tüketin

Salata ile birlikte belli başlı yemeğinizi tüketin

Yemeğe çorbayla başlayıp ham sebzelerden hazır salatalarla birlikte asıl yemeğimizi tüketebiliriz.

Sütlü ve meyveli olan tatlıları tercih edin

Sütlü ve meyveli olan tatlıları tercih edin

Yılbaşı akşamı sütlü ve meyveli olan tatlıları tercih etmeliyiz. Şerbetli hamur tatlıları kan şekerini seri yükseltip aynı çabuk düşürdüğü için ayrıca uzun süreli tokluk sağlamaz hem de vücudumuzu çok pozitif yorar.

Sindirim sistemimiz o akşam her akşamkinden pozitif çalışacağı için sindirimi daha kolay, meyveli ve sütlü tatlıları tüketmemiz daha içten olacaktır.

Alkol oranı en az olan içecekleri tercih edin

Alkol oranı asgari olan içecekleri tercih edin

Alkollü içeceklerden içki oranı minimum olan içecekleri tercih ederek karaciğerimizi korumaya çalışın ve iki kadehi geçmemeye özen gösterin" diye konuştu.

Leblebi ve kuru meyveye daha fazla yer verin

Leblebi ve kuru meyveye daha artı yer verin

Yılbaşı akşamı en çok tüketilen besinlerden biri de şüphesiz kuru yemişler. Diyetisyen Yusuf Öztürk, beslenme içeriği zengin olan kuru yemişlerin mutlaka ölçülü tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dyt. Öztürk, kuru yemiş tabağında daha az fındık, fıstık, ceviz badem; daha pozitif leblebi ve kuru meyveye yer verilirse ayrıca sindirimin daha da zorlaşmasına engel olacağını ayrıca de kalori alımının azalacağını hatırlattı.

Kaynak: www.milliyet.com.tr