Saç bakımında bir fazla mahsul ile karşılaşabiliyoruz. Fakat her mahsul saçımızı onarmayabilir bu yüzden önce neye ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekir ve saç bakımına diplerden başlamamız doğru bir adım olacaktır. Önceliğimiz saç köklerini beslmek olmalı, ne değin içten mahsul ile saç köklerini beslersek böylece sağlıklı saçlara sahip oluruz.

İhtiyacınıza uygun ürünleri kullanın

Kuru saçlar çoğunlukla nem eksikliği olan saçlardır. Bu tür saç tipleri bayağı saçlara göre daha fazla kırılgan, yapranmış ve cansız görünmektedir. Saçlarımızın enerjik ve dinç bir görünüme gelmesi için gereken nem ihtiyacını karşılamamız gerekecektir. Hatalı ürünlerle saç ve saç köklerine hasar verebiliriz.

Saç bakım yağlarından destek alın

Kuru saçlarda en çok önerilen bakım yağlarından biri zeytinyağıdır. Nem dengesini sağlamakta büyük bir rol oynuyor. Bunun yanı sıra avokado, badem yağı ve argan yağıda saçın nem ihtiyacını karşılayabilecek yağlardandır. Düzenli olarak yapılan keratin, serum ve maskelerde saçın gözle görülür değişiminde fayda sağlıyor.

Saça uygulanan sıcaklığı azaltın

Saçlara en çok hasar veren faktörlerden biride yüksek ısı. Kullanılan maşa, düzleşriciler ve fön makineleri saçları yıpratıp zamanla kırılmasına neden oluyor. bu nedenle saçları ısıya maruz bırakırken bununla birlikte saçı koruyacak ürünler kullanılması gerekir.

Saçınızı her gün yıkamayın

Yaptığımız hatalardan biride hergün saçları yıkayıp temizlemek. Hergün yıkadığımızda saç köklerinin doğal nem oranını değil edip, saçı daha çok yağlanmasına neden olur. Şampuan ve çok fazla ürün kullamakta saçı yıpratan etkenlerden biri.

Saç derisini doğru besleyin

Saç sağlığı için uyumlu beslemek manâlı faktörlerden biri. Çinko, demir, Omega-3, A ve C vitaminleri ve fındık, ceviz, badem gibi besinler kuvvetli canlı saçlara sahip olmamızda katkıda bulunur.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/yipranmis-ve-kuru-saclar-icin-bakim-onerileri.html