Zayıflamak günümüzde çoğu usul ile çeşitlendirilebilen bir eylem olarak bilinmektedir.

 Zayıflamak İçin İşe Yarayan Yöntemler Nelerdir?

 Zayıflamak için günümüzde çoğu bambaşka yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemler içerisinde öbür kürler, perhiz programları, oruç diyetleri, keto diyetler ve sanki daha da arttırabileceğimiz birçok öbür yöntem bulunur. Bunların hepsinin kullanılma sıklığı ve çeşidi kişiden kişiye tarafından istikrarsızlık gösterir.

 Özellikle günümüzde en popüler hale gelenleri zayıflama kürleri ve aralıklı oruç diyetidir. Bunlar ahali göre bu dönemde fazla sık kullanılır. aynı zamanda gidip gelen oruç diyetini bu işi profesyonel olarak yapan diyetisyenler de artık önermeye başlamış, bu şekilde programlarını hazırlamaya ve ilerletmeye başlamışlardır.

 Zayıflama Sırasında Ne Yenir, Kaç Litre Su içilir?

 Zayıflama sırasında en doğru yeme şekli her şeyden eksiksiz yemektir. 0 karbonhidrat, 0 yağ biçiminde yapılan diyetler insan sağlığına uygun değildir. Çünkü insan sağlığının her besine belirtilmiş oranlarda ihtiyacı vardır. Kilo almamızın sebebi ise o belirtilen olan oranların üzerine dürüst çıkmamızdır. Misal olarak günde 30 gram yağ almamız gerekiyorsa 70 gram almamızdır. Ama 30 gram olan bayağı miktarı almak insana kilo aldıran bir şart teşkil etmemektedir.

 İnsanlar kilo verme durumunda gıda düzenini daha çok proteinden yanlamasına kullanmalıdır. Çünkü proteinlerin uzun zaman tok alıkoyma özelliği bulunur. Bu özelliği dolayısıyla birey daha az şekilde yemek yeme ihtiyacı hissedecektir. Bunların yanına her insanın ceset yapısına, uzunlamasına ve kilosuna göre günlük alması gereken bir kalori miktarı vardır. Bu aşmamak gerekir. Ve ortalama bir değer olarak her insanın günde 2 litre suyu içmesi gerekir.

 Zayıflama Esnasında Kayda Değer Teferruat

 Zayıflama süreci ufak detayların önem talep ettiği bir işlem olmaktadır. Zayıflama sürecinin en başında yapılması gereken ve yük talep eden unsur su içmektir. Vücudumuz da artı kilo olarak gördüğümüz çoğu fazlalık sahiden ödem olarak var olmaktadır. Ödem atıcı en etkin yöntem ise su içmektir. bu nedenle herkesin düzenli olarak günde 2 veya 3 litre arası su tüketmesi manâlı bir husustur. Bunun yanına kilo verirken su içmek bu sürece hız da katmaktadır. böylece kayda değer bir durumdur. Bitki çayları da bu dönemde ahenkli olarak içilmesi gereken çaylardır. Bu çaylarında ödem atıcı bir yanı vardır. bununla beraber bu çaylar iştah da kesen bir faktöre de sahiptir. böylece daimi olarak tüketilmesi tartı talep etmektedir.

 Zayıflama Sürecini Hızlandıran Faktörler

 Zayıflama sürecini etkileyen ve hızlandıran en önemli etmen spordur. Kişinin bu süreci spor ile desteklemesi büyük bir önem teşkil eder. Şahısların spor yapması kalorinin azalmasını arttırır. bu nedenle aralıksız olarak uygulanması gereken bir husustur. İnsanların seri bir biçimde kilo vermesi için bu koşul fazla önemlidir. Bu sayede günlük alınan kalori azaltılmış olur. Bu da kişiler için çok ama fazla önemlidir. Oturarak yaptığı işleri ayakta, ayakta yaptığı işleri yürüyerek yapmaları bile bu anlamda kalori açısından, kaybetme açısından sürat kazandıracak bir koşul olacaktır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/zayiflamak-icin-ise-yarayan-yontemler-nelerdir-ne-yenir-kac-litre-su-icilmelidir-6432253