ABONE OL

Sağlık otoriteleri, zerdeçalın mutfak kullanımlarına ek olarak önemli tıbbi potansiyele sahip olduğunu söylüyor ve yapılan incelemeler bunu doğruluyor. Diğer bir deyişle, bu baharatı uyumlu olarak tüketmeniz için çoğu niçin var. Bu mucize besinden en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız, zerdeçal çayı tamamen aradığınız şey. İşte bu homeopatik meşrubat hakkında bilmeniz gerekenler.

Zerdeçal çayı nedir

Zerdeçal çayı nedir?

Genel Olarak baharat olarak kullanılan zerdeçalın, taze kökünün ya da saf kurutulmuş tozunun sıcak suda demlenmesiyle hazırlanan bir çaydır. Sıcak ve yatıştırıcı bir içecek olmasının yanı sıra, sağlık için faydaları araştırmalarla kanıtlanmıştır. Haydi bu faydalara göz atalım!

Bağışıklığı güçlendirir

Bağışıklığı güçlendirir

Zerdeçalda yer alan kurkumin antioksidan özelliklere sahip bir polifenoldür. Zararlı serbest radikalleri nötralize ederek vücudu, bağışıklık sisteminin düşmesine, diyabete ve Alzheimer'a yol açtığı tanıdık sistemik bir dengesizlik olan oksidatif stresin etkilerinden korur.

Kurkuminin bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi soğuk algınlığını önlemekten çok daha fazlasıdır. Yapılan son araştırmalara kadar kurkumin kanserle mücadelede umut verici bir ajandır.

İltihap önleyici etkiye sahip

İltihap önleyici etkiye sahip

Kurkumin antioksidan olmasının yanı sıra dinç bir anti-enflamatuardır. Alerji, sedef hastalığı, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, buhran, artrit ve hatta Alzheimer gibi iltihaplanma ile ilişkili sayısız hastalığı önleyici potansiyele sahiptir.

Bu hastalıklara sahipseniz semptomlarını hafifletmekte de epeyce etkilidir. Özellikle artrit kaynaklı ağrıları hafifletmede.

Ağrı kesici, hafıza güçlendirici ve mod yükseltici

analjezik, zihin güçlendirici ve mod büyütücü alet

Kurkuminin sağlıklı halk müziği üzerinde de şahane etkileri laf konusu. Evvelden bir rahatsızlığı olmayan insanları hedefleyen incelemeler, bu güçlü maddenin adale ağrısını hafifletmede etkin olduğunu ortaya çıkardı.

Bu çalışmalar hem kurkuminin anti-enflamatuar özelliklerinin ruh hali, uyarı ve us üstünde olumlu bir etkiye sahip olabileceğini gösterdi.

Cildinizin kurtarıcısı

Cildinizin kurtarıcısı

Kurkumin olarak bilinen antioksidan, antienflamatuar ve aynı zamanda antimikrobiyalin etkileri bunlarla sınırlı yok. Kurkumin kokteyliniz, yani zerdeçal çayınız cilt renginiz için de harikalar yaratıyor.

Fazla sayıda çalışmaya tarafından kurkumin, hem oral keza de topikal bir tedavi olarak kullanıldığında deri sağlığını iyileştiriyor. Akne, fotoyaşlanma ve sedef hastalığı gibi belirtilmiş cilt sorunlarının tedavisinde etkin bir tabanca. Yapmanız gereken bu akşam zerdeçal maskenizi uyguladıktan sonradan bir fincan zerdeçal çayının zevk almak.

Karaciğeri korur

Karaciğeri korur

Bir antioksidan olarak, kurkuminin oksidatif stresi azaltma kabiliyetinin bir başka yararı karaciğer sağlığı ile ilişkilidir.

Yapılan incelemeler, kurkumin ile tedavinin karaciğer hasarında potansiyel bir önleyici etkiye sahip olduğunu ve karaciğer hastalığının ilerlemesini durdurabileceğini veya yavaşlatabileceğini göstermektedir.

Metabolik sağlığı iyileştirir

Metabolik sağlığı iyileştirir

Kurkuminin oksidatif stresi ve iltihabı azaltmadaki rolü, genel metabolik afiyet laf konusu olduğunda geniş ayrıntılı etkilere sahiptir.

Araştırmalar, kurkumindeki bu özelliklerin kan şekeri ve tansiyon üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabileceğini; ayrıca kilo vermeyi kolaylaştırabileceğini ve obeziteyi önleyebileceğini gösteriyor.

Zerdeçal çayı nasıl yapılır

Zerdeçal çayı nasıl yapılır?

Malzemeler: 1 nehir kaşığı zerdeçal, 1 akarsu kaşığı zencefil, 1 dere kaşığı bal, sıcak su

Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kaba kupaya alıp adamakıllı karıştırın ve tadını çıkarın. Sıhhat olsun.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/zerdecal-cayi-tuketmeye-baslamak-icin-6-neden-ve-mucize-zerdecal-cayi-tarifi-6413387