MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, 2 bin 700 yıllık Soli Pompeipolis antik kentte sahneye çıkan Boğaziçi Caz Korosu, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent, bu sefer caz tutkunlarını ağırladı. Geçtiğimiz haftalarda Belçika ve İsviçre'de Türkiye'yi başarıyla temsil eden ve birincilik ödülleriyle yurda dönen Boğaziçi Caz Korosu, Avrupa Turnesi sonrası Türkiye'deki ilk konserini Mersinli müzikseverlere verdi. Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde 45 şarkıcıdan oluşan koro, seslendirdiği parçalarla büyüledi. İlk bölümde yöresel ezgileri sahneye taşıyan koro, halk müziği ve türküleri kendilerine has üslup ile seslendirdi. İkinci bölümde ise kostüm değiştirerek çağdaş müzikden eserler sunan koro, caz eserleri ile kulakların pasını sildi. Performansı ile büyük beğeni toplayan koro, hem eğlendi, hem de eğlendirdi.

Arkeolojik açıdan Kilikya tarihinin önemli hazinelerden biri olan antik kentte gerçekleştirilen konsere ilgi yoğun oldu. Yaklaşık 2 saat boyunca birbirinden güzel parçaları sanatseverlerle buluşturan koro, alkış yağmuru eşliğinde sahneden ayrıldı.