Anadolu'da gerçekleşen tek caz festivali olan Afyonkarahisar Caz Festivali 16. kez gerçekleşiyor. Afyonkarahisar Caz Festivali'nin bu yılki başlangıç adresi kentteki termal bir otel oldu. Dünyanın birçok ülkesinden 50'ye yakın yabancı sanatçı ve müzisyenin katıldığı festivalin açılışı Çek Cumhuriyeti'nden sanatçı Josefina Zampova Band'ın konseri ile başladı. 23 yaşındaki genç sanatçıya gitarda Vlado Miklas, basgitarda David Herzig ve davulda ise Michael Nosek eşlik etti. Grup sahne performansı ile katılımcılardan tam not alırken, her seslendirdikleri parçanın ardından uzun süre alkışlandı.

Festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Afyonkarahisar'da bir kez daha caz sesini duyurmanın heyecanını yaşadığını kaydederek, festivalin Anadolu'daki tek caz festivali olması açısından da önemli olduğunu vurguladı.


1-7 Haziran tarihleri arasında 50'ye yakın yabancı sanatçı ve müzisyenin katıldığı festivalde Türk sanatçılar da sahne alacak. Sadece konserlerle sınırlı kalmayacak olan festival kapsamında birçok söyleşi gerçekleştirilecek. Konserlerin ücretsiz olduğu festivalin ilk gününe kent protokol üyeleri de katıldı.