Şarkıları ilk kere sahneye taşındı

Metin,

"Geçmişi şarkılarla andırıyoruz"

Solist Feryal Öney, Kardeş Türküler olarak film müziği, konser gibi projelerde yer aldıklarını hatırlatarak, "26. senemizde böyle bir müzikli oyunda yer almak nasipmiş." dedi.

Oyunun içinde hem oyuncu gibi hem de müzisyen olarak yer almanın coşku verici olduğunu söyleyen Öney, "Salih şahsiyeti, belleğinin zorlandığı yerde Ahmet Kaya şarkılarıyla geçmişi andırıyor ve geçmişi anımsatan biziz. Kardeş Türküler olarak hem geçmişi hem de Türkiye tarihinin ehemmiyetli noktalarını şarkılarla andırıyor ve anımsatıyoruz." ifadesini kullandı.

Öney, dramatürjik olarak şarkıların ehemmiyetli bir yerde durduğunu, oyunda Ahmet Kaya'nın yaşamının ehemmiyetli noktalarının şarkılarla anlatıldığını ifade etti.

"Son bir ay gerçekten yoğundu, sabah akşam çalıştık." diyen Öney, uzun vakittir devam eden çalışmalara prova evresinde katıldıklarını ve yoğun bir prova yarıyılından geçtiklerine sözlerine ilave etti.

"Herkesin Bir Ahmet Kaya'sı Var" başlığıyla 2 perde olarak sahnelenen "Hep Sonradan" müzikli tiyatro oyunu takribî 120 dakika sürdü.

Ahmet Kaya'nın hem yapıtlarının hem de hayatından kesitlerin yer aldığı gösterime Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın yanı gizeme sanat camiasından adlar ve oyuncular katıldı.

Ormanda yaşamayı seçen youtuber şoke etti!

Mert Alaş: 10 sene evvel, 10 sene sonra

'Yumurta'nın içinden bakın ne çıktı!