Antalya Antik Müzayede tarafından düzenlenecek tablo, hat, ferman, obje ve sanat eserleri müzayedesinde, 3. Selim ve 1. Abdülhamid'e ait 1,5 metre uzunluğundaki iki ferman 130'ar bin liradan satışa sunulacak.
 
Antalya Antik Müzayede tarafından 15 Mayıs'ta organize edilen müzayedede, 429 eser açık artırmaya çıkacak.
 
Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi yöneticisi Ahmet Muhtar Kızıltan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzayedenin, antika meraklıları ve koleksiyonerlerin ilgisini çekeceğini söyledi. Kızıltan, açık artırmada, günümüze kadar müzayedelerde yer almayan ve sergilenmeyen eserlerin de bulunduğuna dikkati çekti.
 
Müzayedenin en ilginç iki eserinden birinin 1786 tarihli 1. Abdülhamid'e ait 25 satırlık ferman olduğunu anlatan Kızıltan, fermanın Emtia Gümrüğü Sandık Emini Seyyit Mustafa'nın oğlu ve kızına aktarılan esham (faizsiz borç alınması) vergisiyle ilgili, 3. Selim'e ait 1804 yılında çıkarılan 15 satırdan oluşan fermanın da Bursa vilayetindeki gelirlerden bir miktarının Haremeyn-i Şerifeyn'e (İslam dinince kutsal sayılan Mekke ve Medine'ye verilen isim) hizmet eden bir kişiye aktarılmasıyla ilgili olduğunu belirtti.
 
Kızıltan, her iki fermanın da 130'ar bin liradan açık artırmaya çıkacağını kaydetti.
 
ATATÜRK'ÜN CENAZE FOTOĞRAFLARI
 
Müzayedede Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün cenaze törenine ait Bulgaristan devletince hazırlanan ve 30 fotoğraftan oluşan albümün de dikkat çekici olduğuna değinen Kızıltan, "Büyük bir bölümü bugüne kadar yayınlanmamış fotoğraflardan oluşuyor. Araştırmalarımızda benzerlerini göremedik." dedi.
 
Eserlerin 14 Mayıs'a kadar Konyaaltı ilçesindeki Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Merkezi'nde görülebileceğini ifade eden Kızıltan, müzayedenin, 15 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Sera Otel'de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.