Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sinema sektöründe hasılat paylaşımı mevzusundaki kasveti yazılım ile çözeceklerini belirterek, "Bu yazılım e-biletten tutun da hasılatın üretimciler tarafından anlık görülmesini sağlayacak bir uygulama. Herkes kendi filimi ile alakalı salondaki anlık seyirci rakamını, hasılat kazançlarını görebilecek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, AK Parti grup buluşmasına katılmak üzere geldiği Türkiye Büyük Millet Meclisinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Sinema sektörü ile alakalı kavgaların sorulması üzerine Bakan Ersoy, şöyle konuştu:

"Tartışılan mevzu sıhhatli bir mevzu. 14 yıldır çıkmayan bir kanunumuz vardı. Bakanlığımızdan itibaren bu yasa üzerine çalıştık. Kanunun hissedarları ile çok yoğun buluşmalar yaptık. 12 kere bir araya geldik. Önümüzdeki haftalarda kasvet kalmayacak. Reel kasvet üretimciler ve sinema salonları ile alakalı mevzu. Emelimiz; hasılatın saydam bir biçimde paylaşımını sağlamak. Paylaşım üzerinden bir kasvet vardı. Kimsenin kafası karışmayacak biçimde paylaşımın tespit edilmesi gerekir. Bununla alakalı bir yazılımı devreye sokuyoruz. Bu yazılım e- biletten tutun da hasılatın üretimciler tarafından anlık görülebileceği bir uygulama olacak. Herkes kendi filimi ile alakalı salondaki anlık seyirci rakamını, hasılat kazançlarını görebilecek. Herkes kendi filimleri ile alakalı kazançları kayıt altına alabilecek. Kayıt dışı olan biletler var, onu da kayıt altına alacağız. İkinci nokta. Aidatlar çıktıktan sonra biletteki hasılatın paylaşımı. İsmi konmayan bir uygulama vardı. Biz bunun isminin konulmasını sağlayacağız."

Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy, yarın Meclis’te görüşmelerine başlanacak olan yasa öneriyi ile alakalı bakanlık olarak görüşlerini bildirdiklerini, kurulun davet etmesi üzerine buluşmaya katılacaklarını da anımsattı.

'Yumurta'nın içinden bakın ne çıktı!

Ormanda yaşamayı seçen youtuber şoke etti!

Mert Alaş: 10 sene evvel, 10 sene sonra