ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde 3.5 milyon lira ödenekle restore edilen Hacı Sinan Külliyesi ve Medresesi'nin açılışını yaptı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  CHP'li Aziz Kocaoğlu da katıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılayan İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte helikopterle Bayındır'a geçti. Bayındır'daki Hacı Sinan Cami Külliyesi ve Menderesi'nin açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İzmir Balçova Yeşil Camii İmam Hatibi Ahmet Yüksel'in Kuran okuması ile başladı. İzmir'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında ÇED ve çöp tesisi yerlerinde yaşanan uzlaşma, Bayındır'da sürdü.

'İŞİMİZ ÇOK, BİRLİKTE YAPACAĞIZ'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Bayındır'da Osmanlı döneminden kalan eserlerin restore edildiğini belirterek, "Geçmişimizi, ecdadımızı, kültürümüzü, sanatımızı yaşatmak için yapılan çalışmaları hep birlikte Hükümet, Valilik Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlığımızla birlikte yoğun çalışarak sürdürüyoruz. Bölgemizde çok tarihi eserler var. İşimiz çok. Birlikte yapacağız, birlikte çalışacağız. Uzun yıllar birlikte çalıştığım meclis üyemiz Azad Fazla Hak'ın rahmetine kavuştu. Düşünen, üreten özverili çalışmalar yapan biriydi. İzmir için büyük kayıp olduğunun da altını çiziyorum" dedi.

RESTORASYONA 220 MİLYON LİRA
İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Çok önemli değerler üzerinde bulunuyoruz. Bunları ecdadımız yapmış ama onları geleceğe aktarmak bizim işimiz. Desteklerinizle bunu yapmaya çalışıyoruz. Önemli bir şaheser. Bu onarımla birlikte ibadet anlayışı içinde güzellikler içinde insanların gönüllerine seslenmek için burayı kullanmış olacaklardır. İzmir'de bugüne kadar tarihi eserlerin restorasyonu için 220 milyon lira bir kaynak aktarıldı" diye konuştu.
'BAYINDIR, OSMANLI'NIN HASBAHÇESİ'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, Bayındır'da cami restorasyonlarının süreceğini belirterek şunları söyledi:
"Bayındır, Türkiye'nin çiçek başşehri değil Osmanlı'nın has bahçesi olmuş bir yer. Aynen insanları gibi buram buram çiçek kokan bir ilçemiz. Her zaman Bayındır'a geldiğimizde kendimi öz yuvamda hissediyorum. Bu sıcak ev sahipliğiniz, samimiyetiniz bize tüm dertlerimizi unutturuyor. Bugün Hacı Sinan Cami ve Külliyesi'nin açılışını yapıyoruz. Geçmişini koruyamayan, geçmişine sahip çıkamayan milletler geleceğini inşa edemez. Bunlar bizim başarı öykülerimizdir. Ecdadımızın bize yadigarlarına gözümüzün içi gibi bakmak hepimizin görevidir. Orada bir hamam var. Vali Bey ile konuştuk orayı da külliyeye katacağız. Oranın da etrafını açacağız. Bununla da kalmayacak. Tarihimize kültürümüze geçmişe olan saygımız nedeniyle yine Vali Bey'le Belediye Başkanımızla konuştuk. Hacı İlyas Camii'nin çevresini de açacağız ve orayı da güzel bir hale getireceğiz. Bıyıklar Camii çevresini de açıp gül bahçesine çevireceğiz. Darul Kurna Camii için de aynı şeyleri yapacağız. Bir yandan Bayındır'ın geleceğe yönelik hizmetlerini birer birer gerçekleştirirken diğer yandan Bayındır'ın iftihar edeceği geçmişini de ihya edeceğiz, yaşatacağız."
KONUT, ÇİÇEK, DOĞALGAZ VE YOL MÜJDESİ
Bakan Ylıdırım, sözlerini müjdelerle şöyle sürdürdü:
"Gelirken gördüm 147 TOKİ binası bitmek üzere. Bu yetmez TOKİ için yeni bir 236 konutluk proje hazırlıyoruz Bayındır'a. Bayındır çiçeğin başkenti dedik. Sizin çiçekleriniz Türkiye'nin her köşesini süslüyor. Buram buram Bayındır kokuyor. Çiçek kardeşliktir, sevgidir, çiçek gelecektir. Bayındır çiçekçiliğini yaşatmak için gereken her şeyi yapacağız. İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri daha çok çiçek alacak. Gelirken konuştum İstanbul'la yılda 12 milyon çiçek alıyormuş 17 milyona çıkaracak hayırlı olsun. Temmuz ayı başından itibaren doğalgaz Bayındır ile buluşuyor. Hayırlı olsun. 2017 yılının sonuna kadar Bayındır'ın her yerinde doğalgaz olacak. Hanımlarımız soba yakmak için uğraşmayacak daha fazla kendilerine zaman ayıracaklar. Bölünmüş yol çalışmalarını görüyorsunuz. Bu yıl tamamen bitecek. Asfaltı, çizgisiyle etrafında Bayındır'ın güzel çiçekleriyle birlikte tamamlayacağız. 2017 yılı sonunda Ödemiş- Kiraz- Bayındır yolu tamamen bitmiş olacak. İzmir'den çıktığınızda bir saatte Kiraz'a varmış olacaksınız. Siz yine acele etmeyin. Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur."
'NEDEN TÜRKLÜKTEN BU KADAR İMTİNA EDİYORSUNUZ'
Bakan Yıldırım konuşurken bir vatandaş "Cumhurbaşkanına da teşekkür ediyoruz" diye bağırınca, "Cumhurbaşkanımız ülke sevdalısı. Onun methe, övülmeye ihtiyacı yok. Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin teminatı. Bizim bu ülkeyi bölmek isteyenlere kendilerine göre özyönetim sözde yönetim kurmak isteyenlere Bayındır'dan vereceğimiz cevap budur. Bu bayrak geçmişten geleceğe dalgalanmaya devam edecek. Bu bayrak kolay bu hale gelmedi. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu bayrak her bir şehidimizin temsilidir. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Onlar ölü değil bu milletin kalbinin tam ortasında yaşıyor. 78 milyon vatan evladı onlar sayesinde hür ve bağımsız. Bu vatanı bize bağışlayan emanet eden tüm şehitlerimizi minnetle şükranla anıyoruz. Bizim görevimiz bu güzel yurdu geleceğe tek çakıl taşına zarar geleden teslim etmektir. O nedenle kuru gürültülere kulak vermeyin. Bayındır istiklalin ne demek olduğunu iyi bilir. İlk kurşunu atan, bu ülkeden düşmanı atan İzmir'dir. Anadolu istilası İzmir'den başladı bağımsızlık yine İzmir'den tamamlandı. İzmir Türkiye'nin birliğinin kardeşliğinin teminatıdır. İzmir Türkiye'nin özetidir. Türk Milleti olmaktan gurur duyuyoruz. Bazıları 'Türküm' demekten imtina ediyor. Bu milletin içinde herkes var. Tarih boyunca Osmanlı hep Türk- Osmanlı imparatorluğu olarak bilindi. Neden Türklükten bu kadar imtina ediyorsunuz. Bizim tarimizde zulüm yok, sömürgecilik yok ama bizim tarihimizde istiklalimizden taviz yok. Esaret altına girmeyen iki millet var İngilizler ve Türkler. Türkler hem esaret altına girmedi hem de kimseyi esareti altına almadı.
'SİYASET VATANDAŞIN İŞİNİ GÖRMÜYORSA OLMAZ OLSUN'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, siyasetin insana hizmet etmesi gerektiğini savunarak, "55 milyon insan geleceğini kurtarmak için yolara düşmüş. Bir Türkiye'ye bakın bir de diğerlerine bakın. Türkiye 3 milyon garip gurebayı bağrına basmış yaşam hakkı en mukaddes haktır. Biz ne dedik; insanı yaşat ki devlet yaşasın. Osmanlı bu ilkeyle üç kıtada hükümranlık yaptı. Mazlumları, mağdurları çeşitli mezhepten insanları kardeşçe birarada yaşattı. Osmanlı torunlarına da ecdadlarının bu hoşgörüsü yakışır. Bizim ilkemiz hizmet etmek, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak yaşam kalitesini artırmak. Siyaset vatandaşın işini görmüyorsa olmaz olsun" dedi.
Bakan Yıldırım, sözlerini "Evlerimiz yıkılmak üzere SİT nedeniyle çivi çakamıyoruz, altında kalacağız" diye seslenerek kesen bir vatandaşa, "Anladım SİT demek otur demek" dedi. Yıldırım, evinde vefat eden İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla'yı rahmet anarak, "Azad Fazla, Allah'ın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Hepimizin böyle bir günü var. O günümüzde Allah hepimize yardım etsin" dedi.
BİSİKLET DAĞITTI
Yıldırım, ilçede çocuklara bisiklet dağıtırken de "Sağlıklı yaşam için pedal çevirmeye başlıyoruz. Sağlık Bakanlığı, gençlerin erken yaşta bisiklet alışkanlığı kazanmaları için iyi bir hizmet yapıyor. İzmir'de bin 400 bisiklet dağıtılacak. Yokuş aşağı kolay gider. Yokuş yukarı denemeniz lazım" dedi.FOTOĞRAFLI