Game of Thrones'ta Cersei Lannister karakterini canlandıran Lena Headey 5. sezon sonundaki utanç yürüyüşü sahneleri için dublör kullanmıştı. Ünlü aktris, bu konuda kendisine gelen eleştiriler üzerine ilk kez konuştu.


Yeni sezonu merakla beklenen dizide Cercei karakterini canlandıran 42 yaşındaki İngiliz aktris, Entertainment Weekly'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dizinin o bölümünden sonra yapılan yorumlar beni şok etti. Bazı insanlar göğüslerimi göstermediğim için benim daha az oyuncu olduğumu iddia etmişler. Yine de benim çıplaklıkla işim bitti' dedi. 

Cercei Lannister'ın 'Utanç Yürüyüşü' sahnesi için dublör Rebecca Van Cleave kullanılmıştı.

''Gerçekten çok duygusal biriyim ve benim en büyük motivasyonum da bu. Başka bir deyişle, işimi yapabilmek için kırılgan olabiliyorum, kendime bunun için izin veriyorum. Olan biten beni gerçekten çok etkiliyor. Üç gün boyunca çıplak olmak bana ne hissettirirdi diye düşünüyorum. Kızgın olmak istemedim, Cercei'nin de kızgın olacağını sanmam. Dublörüm Rebecca Van Cleave muhteşemdi, kendini kontrol etti ve çıplak rol yapabildi. Elbette bu çok zordu. Yapması kolay değil. Ama artık benim çocuklarım var, her sene bir film yapıyorum, beni biliyorlar ve çıplak kalabilmek artık benim için çok fazlaydı. Rebecca için zordu ve ben üç gün boyunca orada, onun yanındaydım.''  diye ekledi.

İnsanlar zannediyor ki, Rebecca'yı ben seçtim. Sanki cast seçimindeydim ve en harika vücut hangisi diye düşündüm. Sanki böyle bir hak talep edebilirmişim gibi... Oysa gerçekte, eğer biri bunu yapacaksa çarem yok, seçtiğiniz aktrisle çekelim, demiştim. Benim bir karar yetkim yoktu, böyle bir isteğim de olmadı. Düşünsenize, odadan 'hayır, hayır' diye çıplak kadınları kovuyorum. Bunun düşüncesi bile beni deli ediyor. Kibirli birisi değilim.' 

Headey'in 6 yaşında Wylie Loughran adında bir oğlu, ve geçtiğimiz sene haziran ayında doğan bir de kızı var. Her ne kadar Headey kızının babasının kim olduğunu söylemese de, dedikodulara göre bu kişi dizide Oberyn Martell karakterini canlandıran 39 yaşındaki aktör Pedro Pascal olduğu söyleniyor.