En iyi ve güçlü filmlerin adresi Digiturk, Türk sinemasına destek olmaya devam ediyor. Digiturk, bu sene beşincisi düzenlenecek olan Türk sinemasının en renkli örneklerini İtalyan sinemaseverler ile buluşturacak V.Roma Türk Film Festivali’nin üçüncü kez medya sponsoru oldu. V. Roma Türk Film Festivali, SRP İstanbul tarafından, usta yönetmen Ferzan Özpetek’in Onursal Başkanlığında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, T.C Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteğiyle ve Digiturk’ün medya sponsorluğunda 30 Haziran – 03 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türk sinemasını yurtdışında daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan festival, Roma’nın önde gelen sanat merkezlerinden ünlü Villa Borgeshe Bahçeleri içindeki Casa Del Cinema salonlarında düzenlenecek. Festivalin bu yıl ki “Onur Ödülü”, Türk sinemasının usta oyuncusu Şener Şen’e verilecek.

Perdelerini, Ozan Açıktan’ın yönetmenliğini yaptığı, yapımcılığını BKM’nin üstlendiği “Annemin Yarası” filmi ile açacak film festivalinde Türk sinemasının tüm renkleri İtalyan sinemaseverler ile buluşacak. Festivalin gala gecesine Annemin Yarası filminin yönetmeni Ozan Açıktan ile başrol oyuncuları Ozan GüvenBora AkkaşMeryem Uzerli ve Belçim Bilgin de katılacak.