Diriliş Ertuğrul yepyeni bir bölüm ile ekrana gelmeye hazırlanıyor. Heyecanla beklenen Diriliş Ertuğrul dizisi 55. bölüm fragmanı yayınlandı. Engin Altan Düzyatan’ın başrolünü oynadığı Diriliş Ertuğrul dizisinin Mayıs sonunda sezon finalinin çekimleri yapılacak. Dizinin sezon finalinde obalar ayrılacak, Engin Altan’ın erkek kardeşi Gündoğdu’yu canlandıran Kaan Taşaner projeye veda edecek.

Çarşamba günleri yayınlanan Diriliş Ertuğrul geçen hafta sürpriz bir biçimde sona ermişti. Diriliş Ertuğrul'un bu haftaki bölümü merak içinde beklenmektedir. Yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı ve başrollerini ise Engin Altan Düzyatan,Esra Bilgiç'in oynadığı Diriliş Ertuğrul 55. yeni bölümü ile 20 Nisan 2016 Çarşamba akşamı saat 20:00'da Trt1'de.

Diriliş “Ertuğrul”un 55.Bölümünde Gümüştekin ve Aytolun’un ölümleriyle, obada uzun süre sonra sukunet sağlanmıştır. Baharla birlikte, yaşanan huzur ortamı, yapılan kutlamalarla kendini göstermiştir. Ertuğrul hem obanın hainlerden temizlenmesi, hem de baharla birlikte göç etme vakitlerinin geldiğini düşünmektedir. Bizans sınırına göç etme fikrini toyda iki obanın da beylerine açıklar. Ancak iki obanın beyleri de Ertuğrul’un Bizans sınırına göç etme fikrine karşı çıkmışlardır. Ertuğrul ise annesine ve ağabeylerine, gerekirse Bizans sınırına tek başına gideceğini söyler. Bütün bu yaşanılanların dışında, Gündoğdu’nun kolundan dolayı alpbaşı görevini bırakmak zorunda kalması, Hayme’yi derinden üzmüştür. Gündoğdu, kolunu hekimlere göstermek için annesiyle birlikte Erzurum’a gider. Diğer yandan Saadettin Köpek, kendisine sığınan Goncagül ile yeni planlar yapar. Goncagül ve Noyan’ı Ertuğrul’a karşı kışkırtır. Saadettin Köpek, Noyan’dan, Yiğit ve Dündar’ın obaya gelmeden kaçırılmasını istemiştir.

Diriliş Ertuğrulda bu hafta; Noyan, Dündar ve Yiğit’i yakalanacak mı? Ertuğrul ve Noyan karşılaşınca neler olacak? Boğaç’ın, Saadettin Köpek’e ulaştırdığı haber nedir? Goncagül ve Noyan arasında neler yaşanacak? Yiğit’in herkesi şaşırtan kararı ne olacaktır? Bütün bu soruların cevabı Diriliş Ertuğrul 55. Bölümde.