Asıl adı, Brian Patrick Carroll olan Buckethead kariyeri boyunca 140a yakın solo albüm çıkarmış ve misafir olarak da 50 ye yakına albümde çalmıştır.

Bass gitar, piyano, banjo gibi enstrümanlar da çalabilen Buckethead, elektro gitarıyla ünü yakalamıştır. Guitar One, "Tüm Zamanların En İyi 10 Gitar Virtüözü" listesinde 8. sıraya layık gördüğü Buckethead, Les Claypool, Tony Williams, Bootsy Collins, Bernie Worrell, Serj Tankian, Iggy Pop, Saul Williams, Mike Patton, Guns N' Roses ve Bill Laswell gibi isimlerle çalışmıştır. Sahnede robot dansı ve Nunchaku şovu yapmaktadır. Resmi biyografisinde Michael Jackson, Paul Gilbert, Yngwie Malmsteen, Shawn Lane, Angus Young, Django Reinhardt ve Bruce Lee gibi isimleri örnek aldığı yazmaktadır.

Asıl şöhreti, 2000-2004 yılları arasında çaldığı Guns N' Roses'la yakaladı diyebiliriz. Guns N' Roses, Buckethead'in ayrılmasıyla ilgili şöyle diyor :
"Guns N' Roses'dayken, Buckethead çok çelişkili ve düzensiz tavırlar ve söylemler içerisindeydi. Onun bu "geçici" hayat tarzı, en yakın arkadaşları için bile dayanılmazdı. Onunla diyalog kurabilmek gerçekten çok zordu."

Ozzfest'de Buckethead'e kendi grubuyla sahne alması için teklif götüren Ozzy Osbourne, Buckethead'le tanıştıktan hemen sonra fikrini değiştirdi ve anında vazgeçti. Buna rağmen Ozzy Osbourne Buckethead'in gitar çalışından oldukça etkilendiğinide söylemektedir

2005 yılında, Buckethead, Serj Tankian, Death By Stereo, Maximum Bob, Azam Ali, Shana Halligan gibi isimlerle "Buckethead ve Arkadaşları" (Buckethead & Friends) olarak "Enter the Chicken" isimli bir albüm yayınladı.