Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'ne çağrılan 20 sinema ve tiyatro sanatçısının bir saat ayakta bekletildikten sonra söyleşinin iptal edildiğinin belirtilmesi üzerine sahneye fırlayan sinema ve dizi oyuncusu Tolga Yüce, durumu protesto etti.

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin saat 19.00'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşen açılış programını Mert Fırat ve Çiğdem Sezgin sundu. Günler öncesinden festivale davet edilen ve afişlerde yer alan 20 sinema tiyatro sanatçısı ise ayakta bekletildi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden söyleşinin iptal edildiğinin açıklanması üzerine sahneye fırlayan Tolga Yüce tepki gösterdi. Yüce'ye sinema tiyatro sanatçısı Ali Başar ve Gürol Salman da sahneye çıkarak destek verdi.

"SANATA VE SANATÇIYA DEĞER VERMEK BÖYLE OLMAZ"

Tolga Yüce, sunucunun elinden mikrofonu alarak, "Söz hakkı verilmeden kürsüye çıktığım için özür diliyorum. Günler öncesinden bizler programa davet edildik. Programa destek amaçlı katılır mısınız dediler ve İşçi Filmleri Festivali adı altında yapıldığı için seve seve sanata ve sanatçıya dair yapılan bu programa katılırız dedik. Biz zaten işçiyiz, sinema işçileriyiz. Günler öncesinden afişler hazırlandı. İsim ve resimlerimiz afişlerde yer aldı. 20 sinema tiyatro sanatçısıyla programa geldik. Geldik koltuklara bile oturmadık, bizim başımızın tacı halkımız otursun dedik. Ve 1 saat ayakta beklettikten sonra size ayrılan programı iptal ettik gidin dediler. Olmaz, sanata ve sanatçıya değer vermek böyle olmaz" diye konuştu.

Tolga Yüce'nin konuşmasına yüzlerce kişilik salondan alkışlarla destek geldi. Sahnede konuşması bölünmek isteyen Yüce, "Hayır konuşacağım, ortada bir haksızlık varsa sanatçıları susturamazsınız" diye çıkıştı. Konuşmasını tamamlayan Tolga Yüce'nin salonu terk etmesiyle birlikte 20 sanatçı ve birçok kişi de alkışlarla festivali terk etti.

Festival, DİSK/Sine-Sen, DİSK/Dev Sağlık-İş, DİSK/Basın-İş, Türk-iş/Tez-Koop-İş, Türk-iş/Tek Gıda-İş, KESK/SES, TTB, Halkevleri, Sendika.Org ve ÇapulTV tarafından düzenleniyor.