35. İstanbul Film Festivalinde, 200’den fazla film gösterimi ve dünyanın dört bir yanından gelen 14 belgesel izleyicilerle buluşacak.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin desteğiyle, Akbank'ın sponsorluğunda düzenlenen festival, geçtiğimiz gün sinemaseverlerle buluştu. 
 
Bu yılki program kapsamında 10 kısa, 24 deneysel 187 uzun metrajlı film yer alacak. 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin filmi sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Festival'de "Sinema Onur Ödülleri" bu yıl 5 ayrı sanatçıya veridi. Yeşilçam'ın kötü karakterlerinden olan Suzan Avcı, 50 yıllık kariyeriyle Perran Kutman, 200'e yakın filmin yinetmeni olan Yeşilçam'ın en üretken yönetmenlerinden Ülkü Erakalın da ödül alan isimler arasında.
 
Suzan Avcı'nın rol aldığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği "İki Gemi Yan Yana", yönetmenliğini Ülkü Erakalın'ın yaptığı "Gözlerin Ömre Bedel", Perran Kutman'ın de oyucuları arasında bulunduğu, Kartal Tibet'in yönettiği "Gırgıriye" de festival kapsamında gösterilecek filmler arasında.
 
Ünlü isimlerden oluşan festival konuklarının da konuk olacağı “Festival Sohbetleri” programları, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, İstanbul Modern Sinema ve Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenecek. İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu Onursal Üyesi Atilla Dorsay’ın sinema dünyasında ki portre fotoğraflarının da yer aldığı “Atilla Dorsay’ın Gözünden Yeşilçam Efsaneleri” sergisi ise 8-24 Nisan tarihleri arasında Atlas Sineması girişinde vatandaşın beğenisine sunulacak.