FOTO Muhabiri İlhami Yıldırım'ın, İstanbul'daki insan suretlerini fotoğraflayarak hazırladığı 'İstanbul'un Yüzleri- HİÇ' isimli sergisi açıldı. 127 kişinin portresinin yer aldığı sergi Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde açıldı. Fotoğrafların hepsini 3 yıl boyunca akıllı telefonunu kullanarak çeken Yıldırım, projeye başlarken; Sosyal, Ekonomik, Kültürel ve Etnik birçok farklı yüzü buluşturmayı hedefleyerek yola çıktığını bildirdi. Sergi, 22 Nisan - 07 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

CEP TELEFONUYLA 400 PORTRE
1997 yılından itibaren insan, mekan, gezi ve haber fotoğrafçılığı alanında çalışmalar sergileyen Foto Muhabiri İlhami Yıldırım'ın 3 yıl boyunca devam eden çekimler sonucunda hazırladığı sergisinde, 400 İstanbullu arasından seçilen 127 portre yer alıyor.

Sadece akıllı cep telefonuyla siyah-beyaz olarak çekiği fotoğrafların yer aldığı sergi, 22 Nisan - 07 Mayıs 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. İstanbul'da yaşayan her meslek, yaş ve sosyal gruptan yerli-yabancı kişilerin portrelerinden oluşan projede, katılımcıların seçtiği müzikle birlikte kurgulanan videolar da bulunuyor.

"KENDİ GERÇEKLİĞİMİZE BİR AYNA TUTMAK İSTEDİM"
Projeye başlarken milyonlarca kişinin her an elinin altında bulunan akıllı cep telefonuyla kişilerin kendi gerçekliğini buluşturmayı amaçladığını belirten İlhami Yıldırım , " 3'üncü bin yılın iletişim aracının insanları yalnızlaştırmasına dikkat çekmek için, kendi yüzlerine bir ayna olmak istedim'' diye konuştu. Projenin, fotoğraf ve yazılarla birlikte hazırlanan 'İstanbul'un Yüzleri -HİÇ' adlı kitabı da yayınladı. Yayınlanan kitapta, bir sayfada portreler yer alırken diğer sayfada portre sahibi kişinin kaleme aldığı yazılar bulunuyor. 264 sayfadan oluşan kitap, internet üzerinden ve kitapçılardan satın alınabiliyor.