Her sezonu heyecan ve merakla beklenen yeni trend dizi Game of Thrones, 6. sezonda da merakla takip ediliyor. Bu sezonun en merak edilen konusu ise Jon Snow’un ölüp ölmediği. Hatırlayacağınız gibi Game of Thrones önceki sezon finalinde Jon Snow dizide öldürülmüştü. Karakterin hayranları bu ölüme inanmak istemezken dizinin yapımcıları Jon Snow’un kesinlikle öldüğünü açıklamışlardı. Peki gerçekten de öyle mi oldu? Jon Snow hayata geri dönecek mi?

Yeni sezonun ilk bölümünde Jon snow’un cesedi Kara Kule’de bir odaya alınmış bir şekilde bekletiliyor. Sir Davos bir umut olarak gördüğü Melisandre ile konuşmaya gitmişti. 

DİKKAT SPOİLER İÇERİR!

Yazının buradan sonraki kısmı Game of Thrones 6. Sezon 2. Bölüm ile ilgili detaylar içeriyor.

Melisandre, Sir Davos’a Jon snow’u diriltemeyeceğini söyledi ama Davos ısrar ediyor ve Kızıl Leydi’nin mucizelerini hatırlattı. Melisandre ise alevlerde gördüklerinin yalan olduğunu yanıldığını kabul etti. Yine de Davos’un çıkışı ile denemeye ikna oldu.
Jon Snow’un masada yatan Jon Snow’un yanına geldi ve bazı sözler söyleyerek elini Jon Snow’un yaralarının üzerinde gezdirdi.  Daha sonra Snow’un saçından ve sakalımdan birer tutam alıp yaktı. Ardından elini onun göğsüne koyup muhtemelen büyü nün yapımı için gerekli sözleri söylemeye devam etti ama hiçbir şey olmadı. Ta ki “Lütfen” diyerek yakarsa da hiçbir şey olmadı. Melisandre’nin yüzünde yine o başarısızlık ifadesi belirdi ve yavaş yavaş herkes hayal kırıklığı içinde odayı terk etti. Tam dışarı çıkan Davos’un ardından kapı kapanınca Snow’un köpeği Ghost uyandı ve onunla birlikte Jon Snow da gözlerini açtı.