Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi yıl sonu sergisini Kadıköylü Koleksiyoner-Kimyager Dr. Seyhun Binzet'in "Kartpostallarda Kadıköy Kolejleri" sergisi ile yapacak. Kadıköy Belediyesi Barış Banço Kültür Merkezi'nde 28 Mayıs Cumartesi günü saat 19:00'da açılışı yapılacak olan "Kartpostallarda Kadıköy Kolejleri" sergisi 19 Haziran'a kadar görülebilecek. 

20. yüzyılın başlarında Kadıköy'ün eski okullarını anlatan sergide, 1904 senesinde Saint Joseph Lisesi damından çekilen, Moda'dan Fenerbahçe'ye kadar panoramik Kadıköy fotoğrafı da yer alacak. 8 kartpostaldan oluşan fotoğraf o senenin Kadıköy'ünü gösteriyor. 

1900’lü yıllarda açılan ve bugün Erenköy Kız Lisesi olarak bildiğimiz “Erenköy Deneme Lisesi"nin basılan yüz civarındaki kartpostalından birkaç tanesi sergide görülebilecek.. Kızıltoprak İlkokulu, Zühtüpaşa ve 49. Okul ve bu gün İstanbul Anadolu Lisesi olan Kadiköy Kız Ortaokulunun eski görüntüleri de var. Sonradan Kız Enstitüsü olan Kadıköy Moda Notre Dame de Sion okulu, Haydarpaşa Alman Okulu’nun görselleri de sergide yer alıyor. 

76 görselin yer aldığı sergide, eski Papazın Çayırı, bu günün Fenerbahçe Stadında gösteri yapan yarışan Kadıköy çocuklarının görüntüleri de yer alıyor.