Toplam 101 felsefe probleminin yer aldığı kitap, daha önce keşfedilmemiş paradokslardan ve merak uyandırıcı bilmecelerden oluşuyor. Toplum ve fizik bilimlerinin kirli çamaşırlarının, çözülmemiş sorularının ele alındığı kitap, okuru “eleştirel düşünme” yöntemine yaklaştırıyor. Cohen, kadim Yunan’da olduğu gibi felsefeyi bir yaşam etkinliği, geliştirilecek bir yeti olarak görüyor ve kitabın girişindeki Kullanma Kılavuzu bölümü ile okuruna yol gösteriyor. 

Önem taşıyan felsefe problemlerinin cevaplarını sayfalarında bulacağınız kitapta, kısa ve öz açıklamalara yer veriliyor. Yazarın teknik jargon kullanmayı tercih etmediği kitabın anlatımında kullanılan “hikâyelendirme” yöntemi problem tartışmalarına renk katarken, konunun anlaşılır olmasına da olanak tanıyor. 

Martin Cohen’in kaleminden 101 Felsefe Problemi, Elçin Gen’in çevirisi ile tüm kitapçılarda… 

Martin Cohen Hakkında: 
İngiliz felsefeci ve editör. İngiltere ve Avustralya’da çeşitli üniversitelerde ders verdikten sonra tam zamanlı yazarlığa yöneldi. 101 Felsefe Problemi’nin yanı sıra, önümüzdeki aylarda yayımlanacak 101 Ahlaki İkilem adlı kitabı da yirmi dile çevrilmiştir.