MERSİN'de Sanat Etkinlikleri Derneği ev sahipliğinde bu yıl 'Mayıs Müzik Tadında’ sloganı ile gerçekleştirilen 15'inci Mersin Uluslararası Müzik Festivali, ‘Flâmenko’dan Anadolu’ya konseri ile sanatseverlere veda etti. 
Festivalin kapanış konseri Toroslar Amfi Tiyatro’da gerçekleşti. Konsere Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Hamit Tuna, Sanat Etkinlikleri Derneği Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ile sanatseverler katıldı. Gitarist İlter Kurcala, bağlama sanatçısı Orhan Güler, bas gitarcı Mustafa Kılıç ve perkisyoncu Hüseyin Aşkın Kara eşliğinde sahne alan Anadolu Rock sanatçı Ekrem Düzgünoğlu, aralarında Neşet Ertaş’ın da eserlerinin bulunduğu repertuvarını Flamenko tarzında seslendirerek, konsere katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Zaman zaman hareketli türküler, zaman zaman da bozlaklar seslendiren Ekrem Düzgünoğlu, dinleyenleri mest etti. Konser sonunda Belediye Başkanı Tuna ile Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Düzgünoğlu’na etkinliğin anısına teşekkür plaketi ve çiçek verdi.
Düzgünoğlu, yaşanan terör olayları nedeni ile ertelenen konseri ile sanatseverlerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi. Düzgünoğlu, konserinde bir ilki deneyerek, ‘Flâmenko’dan Anadolu’ya projesini hayata geçirdiğini ifade ederek, "Bizim İç Anadolu türküleri Flamenko tarzına çok yakın. Hem gitar, hem bağlama ile güzel bir sentez ortaya çıkarttık. Bu festivalin uluslararası olması nedeni ile çok mutluyum. Böyle bir festivalde olmaktan onur duydum" dedi.
Yeni bir albüm çalışması yaptığını, ancak yaşanan terör olayları nedeni ile piyasaya çıkartmadığını belirten Düzgünoğlu, "İçinde bulunduğumuz durum ve konjektör, Türkiye’nin durumu, albüme çok izin vermiyor. Benim içime de çok sinmiyor. İnsanlar bu kadar sıkıntılarla uğraşırken, şehitlerimiz varken, insanlar bu kadar feryat içindeyken albüm derdine düşmek açıkçası çok hoşuma gitmiyor. Bugün de buraya gelirken inşallah bir şey olmaz diye dualar ettik. Biraz daha düzelelim, içimiz ferahlasın, ondan sonra tabi ki albümü çıkartacağız. Aslında albüm hazır ama biraz daha bekleyelim diyoruz" diye konuştu.