Tüm Şehit Çocukları Dayanaklaşma Derneği ve Manili Fertler Verimine Manisiz Sigorta için tertip ettikleri gecede sarih artırmada satılan yüzük ve gömleğin Muhterem Nur ve avukatı tarafından "sahte" olduğu iddialarına ait yazılı söyleme yapan vakıf, yüzüğün bir mücevherat şirketi tarafından müzayedetmede satılması için vakfa affedildiği duyurdu:

Söylemede, şunlar kaydolundu:

"Gecede yapılan söyleme ve ekranda gösterilen görselde, yüzüğün Mina mücevherata ait olduğu belirtilmiş olup gecenin 6 kamerayla çekilmiş olması sebebiyle kayıtları da mevcuttur. Gömlek ise Müslüm filminin üretimcisi Mustafa Uslu tarafından vakfımıza, filmde Müslüm kişiliğinde olan Timuçin Esen'in giydiği gömlek olarak affedilmiş ve müzayedetmede bu biçimde yapılmıştır. Bunun da kayıtları mevcuttur. Ayrıca vakıf koordinatörümüz Aylin Arasıl Sayın Muhterem Nur'u aramış ve 'gerçekten merhumun bir giysisini müzayedetme yapalım' demiş, Muhterem Hanım da tüm eşyalarını müzeye affettiğini söylemiştir. Bu da istenirse telefon kayıtlarında mevcuttur."

Manisiz Yaşam Vakfı Koordinatörü Aylin Arasıl da kazancı Şehit Çocukları Derneği verimine kullanılmak üzere bir kaç yıldır yaptıkları müzayedetme için Müslüm Gürses’in bir eşyası veya elbisesinin vakfa affedilmesi emeliyle arzda bulunduklarını kaydoldu.

Arasıl, imal işletmesine bizzat gittiğini dile getirerek, "PR mesulü Arzu Mildan'la beraber Muhterem Nur'u aradık. Kendisi Müslüm Bey'in tüm eşyalarının müzeye affedildiğini, dolapta güneş gözlüklerinin olduğunu, istersek verebileceğini söyledi. İstemedik, teşekkür ettik. Bunun üzerine imal işletmeyi film için özel planlanmış kostümlerden bir gömlek verdi, müzayedetmede gömleği gecede mükâfat alan sanatçılarımızdan Demet Akalın filmde kullanılan kostüm olduğunu öğrenerek satın aldı." değerlendirmesini yaptı.

Arasıl, "Bu söyleme sonrası merhuma hürmetimizden legal haklarımız saklı kalmak kaydıyla Sayın Muhterem Nur'a karşı dava açmayacağız ama istendiği taktirde duruşmaya tüm söylemeleri kanıtlarıyla beraber sunacağız." ifadelerini kullandı.

Muhterem Nur, yüzük ve gömleğin "sahte" olduğunu belirterek, Müslüm filminin üretimcisi Mustafa Uslu ve vakıf hakkında kabahat bülteninde bulunmuştu.

Muhterem Nur kabahat bülteninde bulunmuştu

Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur Akbaş, Manisiz Yaşam Vafkı'nın mükâfat merasiminde eşi Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün sarih artırma ile satıldığını, imitasyon olan bu malzemelerin satışıyla hem kamuoyunun hem de kendisinin kandırıldığını belirterek, kabahat bülteninde bulundu. 

Avukatı Bahar Can Ulusal ile beraber İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek kabahat bülteninde bulunan Muhterem Nur Akbaş arzuhalinde, Manisiz Yaşam Vakfı'nın 8 Ocak 2019'da bir otelde tertip edilen merasiminde Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün sarih artırmayla satışa çıkarıldığını, hem kamuoyunun hem de kendisinin kandırıldığını öne sürdü.

Sarih artırmayla satılan yüzüğün sahte olduğunu iddia eden Akbaş, reel yüzüğün şu anda kendi parmağında bulunduğunu ve hayatının sonuna kadar da çıkarmayacağını kaydoldu.

Akbaş, Müslüm Gürses'in tam gömleklerinin de Şanlıurfa'daki müzede yer aldığını bildirdi. 

Akbaş, mevzubahisi aktiflikte satılan mahsullerin sahte olduğunu öne sürerek, Manisiz Yaşam Vakfı ve "Müslüm filminin üretimcisi Mustafa Uslu'nun "kaliteli dolandırıcılık" kabahatinden cezalandırılmasını istedi.

"Eşimi kullanıyorlar"

Muhterem Nur Akbaş, kabahat bülteni ve ifade harekâtının ardından basın üyelerinin sorularını cevapladı.

Gazetecilere parmağındaki yüzüğü gösteren Nur, eşinin imitasyon gömleği ve yüzüğünün asılmış gibi müzayedetmeyle satılıp bağışta bulunulduğunu öne sürdü. 

Akbaş, "Böyle bir şeyden çok yaralanıyorum. Bizi ufalıyorlar. Kontratta böyle bir madde olmadığı halde, bana danışmadan onayımı almadan bu cins bir işe müracaat etmişler. Onları kabahatli buluyorum bu sebeple. Filmden oldukça büyük bir para kazandılar. O paranın içinden bağışta bulunsalar çok makbule geçerdi. Kırıntı parayla 10 bin liraya 20 bin liraya yüzük, gömlek satılacak. Herkes bunu yapabilir ama milyonlar kazanan bir insan bunu yaparsa benim için çok üzücü. Eşimin adını böyle paramparça ediyorlar, eşimi kullanıyorlar. Artık yeter." diye konuştu. 

Ormanda yaşamayı seçen youtuber şoke etti!

Sezon sonunda Galatasaray'da!

'Yumurta'nın içinden bakın ne çıktı!