Müslüman ne seslenmek?

İslam dinine inanan, bu dini benimseyen, bu dinin kurallarını kabul edip ibadet eden kişiye Müslüman, mümin veya Müslim denir. Bu kelime dilimize Farsçadan girmiştir. 
Allah’ı tanrısı olarak gören, ona teslim olan, İslam dinini benimseyen ve bu dinin kurallarını yerine getiren kişiler Müslümandır. Müslüman birey Kuran’ı kutsal kitap olarak kabul eder ve Hz. Muhammed’i peygamber ve Allah’ın elçisi olarak görür.

Keza Hz. Muhammed’in öğretilerini ve nasihatlerini yani sünnetleri yerine getirir. Müslüman kelimesi Arapça Allah’a teslim olan anlamına gelir. Müslümanlar Allah’ın bir olduğuna, yaratılmamış ve her şeyi yaratmış olduğuna inanır.

Müslüman kelimesinin sözlük anlamı

1 İslam dininden olan kimse, Muhammedi, Müslim, Müselman, mümin.

2. İslam dininin kurallarını yerine getiren kimse.

3. Dürüst, haktan ayrılmaz kimse.

Müslüman kelimesinin kökeni

Müslüman kelimesi Farsça “Musliman” kelimesinden dilimize girmiştir. Bu sözcük ise Farsçaya Arapçadan geçmiş “muslim” kelimesinin çoğuludur, sonuna Farsça “lahza” çoğul eki almıştır.

Muslim ve islam kelimeleri ise Arapça “teslim olan, islam olan” anlamına gelen “slm” kökünden kazanç. Yani islam “teslim olma, direnmeme” anlamlarına sahiptir. Haliyle “Müslüman” kelimesi de “Allah’a teslim olan, ona ibadet eden” anlamına kazanç.

Müslüman kelimesinin tümce içinde kullanımı

1. Müslüman olduğu için Ramazan ayında oruç tutuyordu.

2. Türk halkının büyük çoğunluğu Müslümandır.

3. Müslüman elde etmek istediğini söyleyen bir Hristiyan ile tanışmış.

Müslüman kelimesinin İngilizcesi

1. muslim

2. moslem

3. mohammedan

4. mussulman

5. muhammadan

6. islamic

7. mahometan

8. muhammedan

9. islamite

Kaynak:www.tdk.gov.tr

Kaynak: www.nedir.com URL: https://www.nedir.com/musluman