İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan ünlü Villa Borgeshe Bahçeleri içindeki Casa Del Cinema salonlarında gerçekleştirilecek festivalin bu yıl ki "Onur Ödülü", Türk Sineması'nın usta oyuncusu Şener Şen'e verilecek.



"MUHSİN BEY" İTALYA SEYİRİCİSİ İLE BULUŞACAK
Festival kapsamında Şener Şen'in başrolünü oynadığı ve yönetmenliğini Yavuz Turgul'un yaptığı Türk filmlerinden biri olarak kabul edilen "Muhsin Bey"i İtalyan sinema seyircisi ile buluşacak.



Muhsin Bey, 1987 yapımı, Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği filmdir. Oyuncular Şener Şen ve Uğur Yücel, sinema çevrelerine göre bu film ile oyunculuklarının zirvesine çıkmışlardır. Film yine birçok otoriteye göre Türk sinema tarihinin en başarılı filmlerindendir. Filmin yüksek çözünürlüğe sahip bir kopyasını yapmak üzere, Mimar Sinan Üniversitesi çeşitli çalışmalar yapmıştır. Filmin görüntü ve sesi yenilenmiş ancak, orijinalinden 20 dakika eksik olan bu kopya rağbet görmemiştir.

Festival Başkanlığını Serap Engin'in yaptığı Roma Türk Film Festivali, geçen dört yılda olduğu gibi bu yıl da Türk Sineması’nın tüm renklerini İtalyan seyircisiyle buluşturacak.