SİVAS'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '2'nci Buruciye Satranç Turnuvası' başladı.
Buruciye Medresesi'nde Satranç Federasyonu'nun desteğiyle düzenlenen turnuvanın açılışına Vali Alim Barut, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay katıldı.

Açılışta konuşan Sivas Valisi Alim Barut, "Zeka oyunlarından en önemlisi satrançtır. Buruciye 800 yıldır ayakta duruyorsa mimari zekanın eseri yani zeka her güzel eseri başlangıcında önemli bir fonksiyondur. İnanıyorum ki insanoğlunun faaliyet gösterdiği, ilgi duyduğu her alanda, satrançta zekasını geliştiren gençlerimiz, çocuklarımız ileri de mimari de, sosyal hayatta, sporda başarılı olacaktır. Başarıya giden anahtar bu güzel sporun ifa edilmesinden geçiyor. Burada 15 ilden gelen misafirlerimiz var. Bunlar Türkiye'nin geleceğidir" dedi. 15 ilden 450 sporcunun yarışacağı turnuva 2 gün sürecek. Çeşitli kategorilerde yapılacak turnuvada dereceye girenlere toplamda 20 bin lira para ödülü dağıtılacak.