Film DC Extended Universe'in geliştirdiği üçüncü yapım. David Ayer tarafından yazıp yönetilen filmin oyuncu kadrosunda Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ike Barinholtz ve Scott Eastwood yer alıyor.
Şubat 2009 itibarıyla Suicide Squad filmi Warner Bros. tarafından geliştirildi. Ayer filmi yazıp yönetmek için Eylül 2014'de imzayı attı ve Ekim'de oyuncu seçme süreci başladı. Temel çekimler 13 Nisan 2015 tarihinde Toronto, Ontario, Kanada'da başladı ve ek çekimler Chicago, Illinois'de yapıldı ve o yılın Ağustos ayında sona erdi. Film 2D, 3D ve IMAX 3D olarak 5 Ağustos 2016'da yayınlanmak üzere ayarlandı.

Şubat 2009'da Warner Bros. Dan Lin, Colin Wilson ve Charles Roven yapımcılığında filmi geliştirmeye başladı ve Justin Marks senaryoyu yazdı. David Ayer Eylül 2014'de filmi yönetmek ve yazmak için imzayı attı.Yönetmen Ayer 20 Ekim 2014'de Empire dergisine film için senaryoyu çeşitli Suicide Squad karikatürlerinden uyarlaması olarak ''aşırı kötüler ile 12 Kahraman Haydut'' dedi.
Ekim 2014'de Warner Bros. filmde rol alması için Ryan Gosling, Tom Hardy, Margot Robbie ve Will Smith'e teklif gönderdi. Kısa bir süre sonra, Hardy ve Smith'in imza atmaya yakın olduğu bildirilirken Robbie'nin de anlaşması tamamlandı. Kasım ayında Gosling ile Joker rolü için görüşülmüştü fakat Gosling kendisi için artan filmlerin çokluğu nedeniyle rolü Jared Leto'ya bıraktı. Aralık 2014'de Smith, Hardy, Leto, Robbie, Jai Courtney ve Cara Delevingne'in filmde oynamak için imza attığı Warner Bros. tarafından onaylandı.
Ocak 2015'de Tom Hardy Diriliş filmindeki zamanlama sorunu yüzünden Rick Flag rolunü oynayacağı filmden ayrıldı. Jake Gyllenhaal'a Hardy'nin yerine Rick Flag rolü için teklif götürüldü fakat kabul etmedi. Stüdyo Joel Edgerton, Jon Bernthal ve Joel Kinnaman'a rolü oynaması için bakındı. Şubatta Jay Hernandez oyuncu kadrosuna katıldı ve Kinnaman'da Flag rolü için onaylandı.

Suicide Squad Smith, Robbie, Courtney, Davis ve Kinnaman ile 2015 San Diego Comic-Con International açık oturumuna katıldı. Filmin fragmanın galada özel olarak yayınlanması isteniliyordu fakat çevrim içi olarak sızdırıldı. Warner Bros. resmi sürümü yayınlamadıklarını belirterek cevap verdi. Ancak ertesi gün Warner Bros. resmi sürümü yayınladı ve ''Warner Bros. Pictures ve anti-korsan takımımız son 48 saattir yorulmaksızın Suicide Squad'ın korsan saldırıya uğraması üzerinde çalışmaktadır. Biz hedefimize ulaşmış bulunmaktayız. Bugün ağ üzerinde yasa dışı olarak dolaşan aynı görüntüleri yayınlayacağız ve filmin korsanlar tarafından temsil edilmesine izin vermeyeceğiz dedi.