Yaprak KOÇER / SAMSUN, () - TÜRKİYE'nin Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulan ilk ve tek 'Çocuk ve Gençlik Senfonisi Orkestrası', ilk konserini Samsun'da verdi.

Türkiye'de bulunan İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya Devlet Opera ve Bale kurumları arasında en son kurulan ve en genç opera ve bale kurumu olan Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü bir ilke imza atarak Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nı kurdu. 7 ve 18 yaş arasındaki 80 öğrenciden oluşan orkestra, ilk konserini dün akşam verdi.

Aynur Türünç şefliğindeki Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, klasik eserler ile anonim türküler seslendirdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri dinleyenler alkışlarla korodaki çocuklara ve gençlere destek verdi. Orkestranın seslendirdiği çok sesli eserler büyük beğeni topladı.

6 KİŞİLİK JÜRİ SEÇTİ
3 ay önce kurulan orkestraya öğrencilerin, 6 jüri üyesi tarafından oluşan bir komisyon tarafından yetenek sınavı ile alındıkları belirtildi.
Samsun Devlet Opera ve Bale Müdür ve Sanat Yönetmen Vekili Mehmet Ortaç, Türkiye'de bir ilke imza atarak ilk ve tek Çocuk ve Gençlik Orkestrası’nı kurmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek "Orkestra ilk konserini verdi. Heyecanla çocuklarımız ve gençlerimiz bu ana hazırlanıyorlardı. Konser sonunda çokg üzel tepkiler aldık. Çok mutluyuz. Orkestra şefimizi, orkestra üyesi çocuk ve gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi.