Türkiye’nin farklı şehirlerinden lise öğrencilerinin hazırladığı 45 eser 17 Mayıs tarihine kadarBeşiktaş Deniz Müzesi’nde ücretsiz olarak bilim ve sanatseverlerle buluşuyor.

Çocukların hayal dünyaları ile bilim ve sanatı harmanlayacakları bir platform oluşturmak amacıyla, Bahçeşehir Okulları tarafından hayata geçirilen STEM Bienali Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Gaziantep, Mersin, Kayseri, Samsun ve Bandırma gibi Türkiye’nin farklı illerinden Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin bilim ve sanatı harmanlayarak hazırladığı eserlerin kullanılan materyal ve bakış açıları ile genç nesillere ilham kaynağı olması hedefleniyor. STEM+A eğitimiyle öğrencilerine bilimsel düşünme, projelendirme, teknoloji kullanımı, inovasyon alanlarında beceriler kazandıran Bahçeşehir Okulları, STEM Bienali’yle öğrencilerin projelerini sanatsal üretime dönüştürmelerine fırsat veriyor.

Matematik, mühendislik ve fen üretim süreçlerini yaratıcı tasarımlarla bir araya getiren STEM Bienali, hafta sonunu sanatla geçirmek isteyen öğrencileri ve ailelerini ağırlıyor. Açılış sonrasında ise BUEK Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’in açılış konuşmasını üstleneceği “Neden STEM” konu söyleşi gerçekleşti. Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Yard. Doç. Dr. Güven Çatak ve Doç Dr. Sercer Çorlu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşinin moderatörlüğünü Yard. Doç. Dr. Sinem Vatanartıran yaptı.

“Make a Better World – Daha İyi Bir Dünya Yaratın” başlığıyla hayat bulan STEM Bienali 17 Mayıs tarihine kadar ücretsiz olarak Beşiktaş Deniz Müzesi’nde ziyaret edilebiliyor.