Esnaf Dayanışması anlayışı ile yüzlerce Beyoğlu işletmecisi bir araya gelerek ülkenin eğlence ve kültür merkezi Beyoğlu için ilk kez geniş kapsamlı bir festival düzenledi. Festival, Beyoğlu’nu; bütün kültürel, tarihsel, kamusal değerleri ve birikimiyle buluşturmayı hedefliyor. Festivali organize eden Esnaf Dayanışması Komitesi yetkilileri konu hakkında şunları ifade etti: “Beyoğlu’nun kültürel değerlerini ve tarihini yıllardır korumaya çalışanlar ve Beyoğlu’na sahip çıkanlar olarak, Beyoğlu’nu yeniden canlandırmak ve bugüne kadar taşıdığı farklı kimlikleriyle buluşturmak için bir aradayız”

KİMLER YOK Kİ?
Tiyatro sahiplerinden restaurant işletmecilerine, kültür sanat kafelerinden yayınevlerine kadar geniş bir yelpazeye sahip festivale; oyuncular, müzisyenler, ekran yüzleri, yazarlar, sanatçılar ve Beyoğlu’na gönül vermiş her kesimden Beyoğlusever destek veriyor.
Videoları ile festivali renklendiren ünlü isimler arasında; Jehan Barbur, Levent Üzümcü, Yurdaer Okur, Celil Nalçakan ve Can Gox, Deniz Hamzaoğlu, Merve Çaloğlu, Mehmet Erdem, Nejat Yavaşoğulları, Tayfun Talipoğlu, Tolga Evren, Betül Arım, Fatih Aydın, Nez, Selen Seyven, Fatih Topçuoğlu, Barbaros Şansal, Göksel Kortay, Teoman Kumbaracıbaşı, Burcu Tatlıses, Defne Halman, Laçin Ceylan, Ersen Evren, Tayyar Işıksaçan, Monika Bulanda, Orhan Aydın, Deniz Türkali ve İTÜ Müzik Topluluğu yer alıyor.

REKOR KATILIM
İşletme katılımı olarak 200’ün üzerinde rekor bir sayıya çıktıklarını belirten komite yetkilileri, festival sayesinde Beyoğlu’na yaklaşık 150 bin kişinin beklendiğini söylediler. Festival programına www.beyoglufestivali.com adresinden ulaşılacağını da belirten yetkililer, katılımcılara dayanışma indirimi uygulanacağını sözlerine eklediler.