Lafçı Gazetesi'nin haberine göre Natürel Afet Sigortaları Müesseseyi DASK, İzmir zelzele bölgesinde misyona başladı. Ege Bölgesi genelinde gerekli zelzele sigortalı ev oranı yüzde 54 düzeyine izliyor. Bu evlerin 635 bini İzmir'de bulunuyor. Başka Bir Deyişle İzmir'de rakamları 1 milyon 10 bin 220 olan konutların yüzde 56'sı zelzele sigortası yaptırmış gidişatta.

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, alakalı kamu müesseseleriyle koordinasyon halinde zarar eksperlerini sahaya yönlendirdiklerini ve zarar tespit çalışmalarını başlatmaya hazır olduklarını belirtti. Turgut şunları söyledi:

İHBAR EDEBİLİRLER

“DASK olarak tüm olanaklarımızla yurttaşımızın yanındayız. gerekli zelzele sigortası poliçesi sahipleri, konutları zelzelede zarar gördüyse ALO DASK 125 çağrı merkezi, dask.gov.tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden zarar ihbarı yapabilirler.”

EN FAZLA 240 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDENİYOR

DASK tarafından verilen azami güvence meblağı, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tam yapı tiplerinde 240 bin TL lira olarak tanımlandı. Azami güvence meblağı tespit edilirken, devrilen yerleşimin yine inşa edilmesinin maliyeti arsa bedeli hariç dikkate alınıyor. Sigortalının güvence meblağı yerleşimlerinin büyüklüğüne ve yapı stiline göre tanımlanıyor.

Şayet yerleşimin bedeli DASK tarafından verilen azami güvence meblağını aşıyorsa, sigortalı isteğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta işletmelerinden ek güvence alabiliyor. Ancak bunun için özel sigorta işletmelerinden ev sigortasının yaptırılmış olması gerekiyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com