Habertürk'ün haberine göre bunun yanı sıra yapılan araştırmalarda gösteriyor ama, üçkâğıt kayıpları 2020'de 56 milyar dolara yükselirken, kimlik dolandırıcılığı saldırıları bu maliyetin 43 milyar dolarını oluşturuyor.

Şirketlerin, 1 Nisan Şaka Günü gibi ideal bir günde hacker’lar kadar kullanılan kimlik avı saldırıları ve veri ihlallerine yönelik hilelerin kurbanı olabileceğini vurgulayan siber emniyet danışmanlığı kuruluşu Siberasist’in Genel Müdürü Serap Günal, mümkün fiziki zarar ve şeref kaybı ile karşılaşılmaması için şirketleri ve çalışanları özenli olmaya davet etti.

‘OFİSE DÖNÜYORUZ!’ E-POSTALARINA DİKKAT

Fiziki kazançlarını çoğaltmak nedeniyle farklı senaryolarda ustalaşan hacker’lar, işletmeleri blöf yapmak için uygun zamanları kolluyor. 1 Nisan Şaka Günü gibi siber saldırılar için ideal bir günde ise çalışanların gün içinde aldıkları mesaj ve e-posta içeriklerine uyarı etmesi önem kazanıyor.

Bilhassa bahar mevsimiyle birlikte birçok şirketin iş yerine döneceğini varsayım eden hacker’ların, yöneticiler veya öteki çalışanlar namına “Ofise dönüyoruz!” ya da “Mobil olarak 3 gün çalışma sistemine geçiyoruz” temalı sahte içeriklerin yer aldığı e-postaları atabileceğine uyarı çeken Günal, bu cins içeriklere haysiyet etmeden önce yöneticilere ve iş arkadaşlarına danışmanın kritik olduğunu belirtti.

FENA ŞAKALARIN KURBANI OLMAMAK İÇİN ATILMASI GEREKEN 5 ADIM

Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, 1 Nisan Şaka Günü’nde siber atak kurbanı elde etmek istemeyen şirketlerin ve çalışanlarının uygulaması gereken 5 adımı şöyle sıraladı:

1- Güçlü şifreleme yöntemleri kullanın

Parolaların, hesaplar aralarında farklılık göstermesi ve vahşi güçlü olarak kırılmayı önleyecek dek kompleks olması son derece önemlidir. Şirketlerin kandırılmamak için tehlikesiz bir şifre yöneticisi kullanmaları; bireysel parolaları meydana getirmek, koruma sürecini büyük ölçüde otomatikleştirmek ve bu parolaları şifreli bir kasada saklayabilmek adına kolaylık sağlayacaktır.

2- Uygulamalarınız ve hesaplarınız için çok faktörlü kimlik düzeltme kullanın

Şifrelerin hacker’larden nasıl korunması gerektiğine bilinen olsak bile, verilerimizin yüzde100 güvende olduğundan belirlenmiş olmak zordur. Siber suçluların önünde diğer bir engel meydana getirmek için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek, şifreleri ele geçirseler bile kimlik bilgilerine odaklanan saldırılarını önemsiz ülkü getirmeyi mümkün kılacaktır.

3- E-posta kutusuna düşen iletilerin doğruluğunu yoklama edin

Şaka günü veya herhangi bir günde hackerlerin oltalama saldırıları için düzinelerce sahte bağlantılar taşıyan link ve içerikleri yönlendireceğini unutmayın. Her bağlantının kaynağını ve içeriğin doğruluğunu kontrol etmeniz büyük bir zararın eşiğinden dönmenize avantaj sağlayacaktır.

4- Çalışanlar ve misafirler için Wi-Fi bağlantılarını ayırın

Misafirler için özel bir ağ meydana getirmek hatta yalnızca tasdikli cihazların ve kullanıcıların şirketinizin özel ağına erişebilmesini sağlamak, güvenli peşine düşüp takip yapmanızı kolaylaştıracaktır.

5- Uyumlu BT eğitimlerine yatırım yapın

Başarılı saldırılar çoğunlukla tamamen tahmin edilemeyen bir açıdan kazanç. Bunu rahatlatmak amacıyla farkındalığı artmak ve düzenli bilgi teknolojileri (BT) eğitimleri edinmek, mümkün saldırılara erken müdahale etmenize katkıda bulunacaktır.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/1-nisan-saka-gununde-hackerlarin-hilelerine-dikkat-haberi-530694