İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden olan İstanbul'a 150 kreş projesi için Hayırsever iş insanı Unka Group sahibi Uğurcan Kapudağı 10 kreş yapımı için bağış teklifinde bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Imamoğlu’na verilen dilekçe ile Unka group olarak yedi adet 800 metre² tek katlı kreş ve üç adet 1600 metre² çift katlı kreşle bütün tefrişatları ile birlikte anahtar teslim bir şekilde bağış yapılmak istendiği belirtilmiştir.

Unka group aynı teklifinde son on yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kira gelirleri getirmeyen ve bir çoğu kaçak olan ancak bazı şirketler tarafından pazarlaması yapılan Giantboard reklam panoları ve elektrik direklerindeki Banner reklam panoları ile ilgili teklifler sunmuş bu reklam panoları ile ilgili bağış yapılan on adet kreş dışında ekstradan yıllık 12 milyon TL kira teklif etmiştir.

Kanun gereği şartlı bağışları kabul etme yetkisi belediye meclisinde olduğu için Unka Group’un 21 Kasım 2019 tarihli dilekçesi ile İBB Başkanlığı’na yaptığı İstanbul çocuklarına ve Büyükşehir belediyesi’ne maddi katkılar sağlayacak olan teklifi önümüzdeki belediye meclisinde değerlendirilerek görüşülmesi bekleniyor..