Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine tarafından üniversite öğrencilerinin yurt sorunu katlanarak devam ediyor. Her 10 üniversiteliden 9'u kalacak yurt bulamadı. Gençlik Spordan sorumlu Devlet eski Bakanı ve CHP'li vekil Erdoğan Toprak konu hakkında yorumlama yaptı.

İktidarı eleştiren Toprak, “81 şehre yalnızca bir binadan oluşan üniversite kurdular. Her 10 öğrenciden 9'u açıkta kaldı” dedi. “Gençler tarikat yurtlarının eline düşüyor. İktidar, gençlere çektirdiği ızdırabın sonucunu, birincil seçimde görecek” diyen Toprak şunları söyledi:

‘İKTİDAR HALKI KANDIRIYOR'

“İktidar hâlâ 19 sene öncesi kıyaslarla kendini ve halkı aldanma algısı ardından. Gençlerden ve ülke sorunlarından kopmuş bir biçimde, patinaj yapıyor. İktidar 19 yılda 81 şehre sadece bir binadan oluşan üniversite kurdu. Yandaş isimleri rektör diye atadı. Gençlerin sorunlarına eğilmedi. Yurt ve sosyal alanlar yapmadı. Yeterli öğretim üyesi de değil. İktidar her ilimizde üniversite var diye övünüyor. Üniversitenin yalnızca adı var. Üniversite çağırmak binadan ibaret değildir. Bugün her 10 öğrenciden 9'u açıkta kalmış durumda. Pırıl pırıl gençler üniversite gerçek dışı reel olmuş lakin parklarda sabahlıyor. Yurt sorununun çözümü var. TOKİ derhal yurt yapımına başlamalı ve gelecek yıla yetişecek biçimde hazır olmalı.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/10-universiteliden-9u-yurtsuz-kaldi-haberi-538806