Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine kadar 35 yaşındaki oyuncu Suat Ergin, 12 yaşında bir kıza sosyal medyada istismarda bulundu. Hazırlanan iddianameye tarafından; 2018'de 7. sınıf öğrencisi Ş.A., Ergin ile sosyal medyada tanıştı.

Ergin sahte bir hesaptan kimliğini saklayarak kendisini 18 yaşında olarak tanıttı, kıza "Hiç öpüştün mü? Hiçbir şey olmaz. Takılırız sabaha kadar" gibi mesajlar atmaya başladı. Kız, oyuncuyu engelledi ve durumu ailesine bildirdi. Kızın ağabeyi, oyuncuyla yazışarak buluşma organize etti. Oyuncu, kızla buluşacağını zannederek metrodan çıktı, kendisini Ş.A'nın ağabeyi ve mahalleli bekliyordu. Gözaltına alınan oyuncu, mesajları kabul etti fakat "Ben onu 16 yaşında sanıyordum" diye kendisini savundu.

Oyuncuya 'sarkıntılık yerine getirmek suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı. öte taraftan oyuncunun diğer kızlarla da cinsel içerikli konuşmalar yaptığı ortaya çıktı.

Mahkeme oyuncuya, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldığını ancak daha az cezayı öngören 'cinsel taciz' suçu zarfında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Mağdurun kendi rızasıyla sanıkla konuştuğunu kaydeden duruşma, "Mağdur yaşını 15'ten büyük olarak söyledi. Sanığın mağdurun yaşını bilecek durumda olmadığı anlaşılmıştır" dedi ve oyuncunun beraatına karar verdi.

Karara Aile, Alıştırma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı itiraz etti.

Sanığın, yaş konusundaki savunmasının suçu değiştirmeyeceğini belirterek, "Mağdurun konuşmalardan rahatsız olup hesabını kapatması da konuşmaya rızasının olmadığını gösterir" dedi. Beraat kararının hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Fakat üst mahkeme de beraat kararını onadı.

'YAŞINA ALDANDIĞIM İÇİN SUÇLUYUM'

8 yıla değin hapis cezası istemiyle yargılanan oyuncu Ergin, hakime "Binlerce çocuğa oyunculuk koçu yaptım. Hiçbirine ağabeylikten diğer bir şey yapmadım. Bu iddiaya inanmıyorum, güvenmek istemiyorum. 12 yaşındaki bir kız çocuğuna fakat ağabeylik yaparım" dedi.

Kızın yaşı hakkında yanlış bilgiler verdiğini öne süren Ergin, "Adresinin sonunda 92 ibaresi vardı, doğum tarihi sandım. Yaşına aldandığım için suçluyum ama istismar suçunu asla kabul etmiyorum" diyerek suçlamaları reddetti.

KARAR HALK VİCDANINI ZEDELEYECEK

Temize Çıkma kararına itiraz eden Aile, Alıştırma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadar "Temize Çıkma kararı millet vicdanını zedeleyecek, toplum nezdinde infiale yol açacaktır. Bahse konu suçlarda indirim uygulanmaması, beraat kararı verilmemesi millet düzeninden olduğu dek, adalete ve devlete olan güveni sarsmamak namına yük teşkil etmektedir" denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/12-yasindaki-cocuga-musallat-olan-oyuncuya-beraat-haberi-536287