İşçi kesimini Türk-İş'in, patron kesimini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) temsilcilik ettiği toplantıda, 2021'de geçerli olacak minimum vergi rakamı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk göre açıklandı.

Binlerce çalışanın 2021 en az ödenti zammı ne kadar oldu sorusunun yanıtı muhakkak oldu.

En Düşük vergi saptama komisyonu 2021 yılı ücretini karara bağladı. Buna tarafından en düşük aidat, brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamaları;

"2020 yılı bütün dünyayı etkisi altına bölge salgına karşı çaba ile geçti. Bu vesile ile salgınla mücadelemizi etkili bir şekilde sürdürebilmemizi sağlayan çalışan mesai arkadaşları almak üzere bütün işçi kardeşlere bir kez daha teşekkür etmek isterim. Hükümet olarak bu süreçte önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığını gözetmek oldu. Egzersiz hayatını salgın önemli ölçüde etkiledi. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde birincil aydan itibaren birçok teşvik ve takviye programı başlattı. Biz de bakanlık olarak sosyal koruma kalkanını seri bir şekilde hayata geçirdik. En Düşük ödenti tespit çalışmaları 5'er aza ile temsilcilik edilen egemen bir komite tarafından yapılmakta. Sendikalarımızın temsilcilerinin görüşleri, teklifleri ayrıntılı şekilde ele alınıyor. Bugün son toplantıyı bakanlığımız konut sahipliğinde gerçekleştiriyoruz.

2021 yılında uygulanacak minimum ücreti karara bağlandı. 1 Ocak'tan itibaren brüt 3577 lira 50 kuruş, net 2825 lira 90 kuruş olarak belirlenmiştir. Geçen yıla tarafından 500 lira artmıştır."

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat'ın açıklamaları:

"Komisyonun görevlendirdiği TÜİK 2792 lira olarak belirledi lakin bu hesaplamanın içinde ailenin harcamaları değil. İşçi kesimi olarak net 3000 liranın üstünde bir rakam önerge etmelerini beklerdik. Birlikte belirledikleri net en az ödenti yetersizdir. Bugünün geçimini sağlama şartlarına bile yetmeyecek bir rakam belirlenmiştir."

Kaynak: www.sacitaslan.com