Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine kadar salgın öncesinde bilançoları bozulmaya başlayan gerçek sektör firmaları, pandemi döneminde dağıtılan kredilerle birlikte daha da kırılgan ayla geldi. “2021 yılında ekonomimizin en büyük sorunu iflas eden şirketler ve batık krediler olacak” diyen CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak bu konuda “meclis araştırma önergesi” verdi.

Budak TBMM'de yaptığı açıklamada, “Reel sektör mali borçlarının gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı, 2020 Ocak'taki yüzde 56 seviyesinden ağustos ayı itibarıyla yüzde 69'a ulaştı. Faizlerin her tarafta artmasıyla, krediyle işlerini döndürmeye çalışan şirketler iflasa sürükleniyor” dedi ve şunları söyledi:

BATIK KREDİLER ARTIYOR

“İktidar tedbir almak yerine batık kredi sorununu halının altına süpürdü. Pandemiyle iktidarın mart-ekim arasında piyasaya 765 milyar lira ucuz kredi pompalaması ve takipteki alacaklar üstüne yapılan düzenlemeler şirketlerin ve bankaların içinde bulundukları gerçek durumun perdelenmesine neden oluyor.  İktidarın tüm makyajlama çabalarına karşın ödemesinde sorun yaşanan kredi tutarı 510 milyar liraya ulaştı.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/2021-iflas-ve-batik-krediler-yili-olacak-haberi-527609