Sözcü Gazetesi'nden Orhan Bozkurt'un haberine kadar Aşık Sümmani Kültür Merkezi adı verilen yapı için bakanlık her yerde tadilat ihalesi açtı. Palandöken ilçesinde 22 milyon lira bütçe ile yapımına başlanan ama tamamlandığında 33 milyon liranın üzerinde bir rakama mal olan binaya, demin faaliyete geçmemesine karşın tamirat tadilat ihalesi yapılacak.

BAŞKANIN VİZYON PROJESİYDİ

Osmanlı padişahı 2. Abdulhamit’in ölümünün 100. yıl anısına dönemin Palandöken Belediye Başkanı AKP’li Orhan Bulutlar kadar yaptırılan ‘Akıllı Düğün Sarayı'nın 2018 yılında faaliyete geçmesi planlanmıştı.

Orhan Bulutlar o dönem binanın ilçeye vizyon katacağını belirtmiş, “İçerisinde açık ve kapalı 300 araçlık otopark, mescit, sığınak, takı ve kutlama fuaye alanları, terzi, kuyumcu, çiçekçi, şekerci, fotoğrafçı, kuaför, gelin ve güvey adaylarını dinlenme odaları, güvenlik sistemi, lokanta ve nikâh salonu yer alacak. Bu proje bölgenin en prestijli projelerinden birisi olmakla birlikte mutlu ve huzurlu ailelerin kurulmasının da ilk adımı olacak” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN SUNAR DEVRETTİ

Nikah Sarayı olarak tamamlanan fakat projedeki çoğu eksiklik nedeni ile bir türlü faaliyete geçirilemeyen binanın, işletim giderlerine bile belediyenin gücü yetmedi. Palandöken Belediyesi’nin AKP’li yeni Belediye Başkanı Muhammet Sunar, söz konusu binayı 50 milyon lira bedelle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devretti.

ÇATI SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrin gerisinde Aşık Sümmani Kültür Merkezi adı bahşedilen bina için tadilat ihalesi yapılacak. Kış koşullarına göre yapılmayan çatı sistemi nedeni ile terhis kanalları donan ve içerisine su bölge binanın bir fazla kısmı ağır zarar gördü. Erzurum Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, toplam 111 kalemden oluşan liste için ihaleye çıktıklarını duyurdu.

Mutfaktan tuvalete değin anında her kısmı yenilenecek olan tamiratın bedelinin yeniden milyonları bulması bekleniyor. Öneri verme için son tarih ise 24 Mayıs 2021 olarak belirlendi. Merkezin içerisine yapılacak 400 kişilik tiyatro salonu için ise önümüzdeki Temmuz ayında ihaleye çıkılması bekleniyor. Kültür merkezinin adamakıllı bitirilip güz aylarında hizmete sokulması planlanıyor.

4 AYRI BİRİM TAŞINACAK

Aşık Sümmani Kültür Merkezi içinde hali hazırda 10 farklı kurs verilmeye başlandı. öte yandan çalışmalar tamamlandığında müzik, resim, halk müziği oyunları, bölgesel yemekler, diksiyon ve yabancı dil kurslarından el sanatlarına kadar yaklaşık 20 alanda eğitim verilecek. Yeni merkezin içerisinde Kültür İl Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Bölge Müdürlüğü, Palandöken Nüfus Müdürlüğü ve 2021 yılında şehir merkezinde yer alan ama yıkılan Kültür Merkezi Müdürlüğü de bulunacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/22-milyon-lirayla-basladi-33-milyona-bitirildi-haberi-532585