İzmir'deki zelzelede 65 saat sonra enkaz altından çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in kahramanı olan itfaiyeci Muammer Çelik, o anları Haber Global'e anlattı.

"BURANIN MÜJDESİ ELİF'Tİ, GERÇEK KAHRAMAN OYDU"

Çelik'in açıklamaları şöyle: "Siz nasıl bana teşekkür ediyorsanız ben de Elif'e teşekkür ediyorum. Buranın müjdesi Elif'ti, gerçek kahraman oydu. Biz İBB İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 3 gün evvel buraya geldik. Dün akşam saat 09:00 haysiyetiyle ben burada misyon aldım. Daha evvel de annesi ve iki çocuğunu çıkartmıştık. Babası orada Elif'in de olduğun söylemişti. Müdürmüz bura için özellikle ihtimam göstermemizi söylediler. Çocuk olunca başka oluyor.

"EVVEL ÖLÜM ETTİĞİNİ DÜŞÜNDÜK, ELİMİ UZATTIĞIMDA PARMAĞIMA YAPIŞTI, HİÇ VAZGEÇMEDİ"

Evvel anne ve kızlarının çıktığı kısmı taradık, sonra sabaha karşı da Elif'in odasına eriştik. Zeminin tamamen indiğini, burada hilti ile çalışılamayacağını bildiğimiz için ince bir çalışma sürdürdük. Elif'i gördüğümüzde, öncelikle ölüm ettiğini düşündük, baya yeis duyduk. Hatta ben takıma battaniye getirin dostlar dedim. O anda ben Elif'in suratını arınmak için elimi uzattığımda Elif benim parmağıma yapıştı. Elif benim parmağımı hiç vazgeçmedi. O parmakla sıhhat takımına kadar gittik. 

"ENKAZDA HİÇ KONUŞMADI, PARMAĞIMA TUTUNARAK YAŞADIĞINI SÖYLEDİ, KENDİSİNİ KURTARDI"

Elif şimdi iyiymiş, haberini aldım. Onu çok ama çok öpüyorum. Enkazdan çıkarttığımda da bu neşeyi bana yaşattığı için öptüm. Allahın İzniyle ziyaretine gideriz, görürüz. Bir defa daha sarılır öperiz.

Elif enkazda hiç konuşmadı. Elif parmağıma tutunarak yaşadığını söyledi, kendisini kurtardı. Zemin orada tamamen sıfırdı. Hiltilerle çalışamadık. Çekiçler, minik küreklerle çalışıyoruz. Üst tabanı bu biçimde kırdık. 

Elif'e teşekkür ediyorum. Gerçek kahraman bence Elif. Sağsalim ailesine kavuştu.

Aldığımız bilgiye göre enkaz altında 5-6 şahsın daha olduğunu düşünüyoruz. Bu cins yerlerde ümidinizi asla kaybetmeyin. Çok farklı mucizeler olabilir."

Kaynak: www.sacitaslan.com